Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Pachatel loupeže kradl v Bille v Jihlavě

Státní příslušník Slovenska pobýval na našem území neoprávněně a živil se mimo jiné krádežemi. 

Dne 19.11.2008 v 16:50 hod. zadržela bezpečnostní agentura v obchodním domě BILLA v Jihlavě na ul. Havlíčkova, při krádeži jednapadesátiletého státního příslušníka Slovenska. Cizince ostraha obchodu předala nejprve policistům z obvodního oddělení policie Jihlava. Ti mu za přestupek proti majetku udělili blokovou pokutu ve výši 1.000,-Kč. Vzhledem k tomu, že byl cizinec bez dokladů, byli informováni policisté inspektorátu cizinecká policie Jihlava.
 
Provedenou lustrací v našich informačních systémech jsme zjistili, že se cizinec zdržuje na území České republiky neoprávněně. Dne 13.9.2006 byl odsouzen pro trestný čin loupeže Okresním soudem v Jihlavě k úhrnnému trestu odnětí svobody v trvání dvou let a trestu vyhoštění na dobu tří let. Po propuštění z výkonu trestu mu byl dne 16.4.2007 vydán výjezdní příkaz a stanovena lhůta k vycestování v trvání dvou dnů.
 
Při podání vysvětlení se cizinec přiznal, že dne 20.9.2008 přicestoval zpět na území Česka i přesto, že věděl, že má pobyt na našem území až do 18.4.2010 zakázán

Cizince jsme za neoprávněný pobyt na našem území na deset let vyhostili a souběžně ještě probíhá zkrácené přípravné trestní řízení pro podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí.
 
komisař Roman Pittner
mluvčí cizinecké policie Brno

vytisknout  e-mailem