Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Osoby v celostátním pátrání

Další celostátně hledané osoby vypátrali při svém každoročním výkonu služby pracovníci Oblastního ředitelství služby cizinecké policie Ostrava.  

Při kontrole ubytovacího zařízení v Olomouci, kterou v pondělí 13. října uskutečnili pracovníci Odboru specializovaných činností, z ubytovací knihy zjistili, že mezi hosty se vyskytuje muž v celostátním pátrání. Pro podezření ze spáchání trestného činu úvěrového podvodu na něj Okresní státní zastupitelství Ostrava vydalo předchozí souhlas se zadržení. V době kontroly se jednačtyřicetiletý muž na ubytovně nenacházel, policisté pro něj zajeli na stavbu domova důchodců v Olomouci, kde pracoval. Zadrženého muže převezli nejprve na pracoviště odboru, kde zpracovali spisový materiál a posléze k vyšetřovateli Skupiny kriminální policie a vyšetřování Ostrava-Hrabůvka, který se případem zabývá.

Další celostátně hledanou osobu zatkli pracovníci stejného odboru v restauraci ve vestibulu hlavního nádraží Českých drah v Ostravě. Při kontrole osmatřicetiletého muže policisté v evidencích zjistili, že na něj pro trestné činy řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění a ohrožení pod vlivem návykové látky vydal Okresní soud Praha-východ příkaz k zatčení. Do doby, než bude eskortován k pražskému soudu, který příkaz vydal, muže umístili v policejní cele ve Frýdku-Místku.

Pracovníci Skupiny dokumentace Oblastního ředitelství služby cizinecké policie Ostrava zatkli v obci Kopřivnice mladého muže, který se vyhýbal vězení. Okresní soud v Novém Jičíně vydal na třiadvacetiletého mladíka, odsouzeného pro trestný čin krádeže, příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody. Policisté jej neprodleně převezli do vazební věznice v Ostravě.

por. Bc.  Daniela  Vlčková  - 14.10.2008

vytisknout  e-mailem