Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Noční akce Úklid v Karlových Varech

Služební psi cizinecké policie Vind a Zika odhalili při akci varnu drog a ukrytou cizinku  

V noci na pátek od sedmi hodin večer provedli policisté Obvodního oddělení Karlovy Vary již druhou akce nazvanou Úklid, při které se zaměřili na zahrádkářské kolonie v Karlových Varech. K akci přizvali i čtyři psovodi služby cizinecké policie s jejich speciálně vycvičenými psy.
Policisté se pátrali po hledaných osobách, po osobách, na které byl vydán příkaz k dodání do výkonu trestu nebo zatýkací rozkaz a po uprchlých vězních. Pozornost věnovali také pátrání po věcech pocházejících z trestné činnosti, odcizených vozidlech, zbraních, střelivu a drogách.
Během noci až do třetí hodiny ranní zkontrolovali zahrádkářskou kolonii v Doubí, široké okolí kolem dolního nádraží a Jeleního skoku a dalších patnáct vytypovaných míst, kde v minulosti docházelo často k různé trestné činnosti nebo kde se sdružují závadové osoby na území města Karlovy Vary. Součástí akce Úklid byla kontrola heren a podniků, kde mohl být podáván alkohol nebo jiné návykové látky osobám mladším 18ti let. Při akci zkontrolovali desítky osob a vypátrali tři osoby, po kterých bylo vyhlášeno celostátní pátrání. Jedna osoba byla předvedena na policejní služebnu ke zjištění totožnosti.
Úspěch slavili i psovodi cizinecké policie. Speciálně vycvičena fena jménem Zika vypátrala objekt, kde se toho večera vyráběly drogy – tzv. „varnu“. Na místě policisté zadrželi dvě osoby. Služební pes Vind zase v jednom z kontrolovaných objektů – v opuštěném domě – vypátral cizinku, po které bylo vyhlášeno celostátní pátrání. Žena se před policisty ukrývala za hromadou starých lednic a jiných spotřebičů.
Aby se občané Karlovarska cítili ve svém nejen ve svém městě bezpečně, ale i v celém okrese budou podobné akce s názvem Úklid pokračovat. Policie tak zabraňuje trestné činnosti a porušování veřejného pořádku.

por. Ing.  Ilona  Vaníčková  - 9.2.2009

vytisknout  e-mailem