Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Nelegální cizinci se sami přihlásili

Praha a Střední Čechy - sedm cizinců vyhoštěno 

            Během včerejšího dne se na Inspektorát cizinecké policie Praha dostavili čtyři cizinci, kteří zde pobývali nelegálně, ale rozhodli se opustit Českou republiku a vrátit se do svých domovských států. Z toho jedna státní příslušnice Ukrajiny přišla se zakoupenou jízdenkou na autobusovou linku s cílovou stanicí Ukrajina. Cizinka přicestovala do České republiky jako turistka již v roce 2003 na patnáct dnů a svůj pobyt si v České republice sama prodloužila na několit roků. Z tohoto důvodu jí policisté vydali rozhodnutí o správním vyhoštění na dobu tří let a zároveň udělili blokovou pokutu ve výši 1 000 Kč.
           Další tři cizince, kteří se v Praze pohybovali nelegálně si policisté našli sami a vyhostili je, z toho dva cizinci skončili v záchytném zařízení pro cizince.
Všichni tito cizinci pocházejí z bývalých zemí Sovětského svazu.
 
            Projektu dobrovolných návratů využilo do dnešního dne v Praze a Středních Čechách celkem 603 cizinců. Z tohoto počtu největčší zájem projevili příslušníci Mongolska a Uzbekistánu. Tetno projekt běží od 16. února 2009 pro 2000 cizinců, kteří jsou na území České republiky legálně. Každý cizinec, který splní podmínky projektu obdrží letenku a při nástupu do letadla dostane příspěvek ve výši 500 EU a dítě do 15 let 250 EU.

vytisknout  e-mailem