Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Na místo činu si dojel druhým vlastním vozidlem pod vlivem alkoholu

Hlídka Inspektorátu cizinecké policie České Budějovice zastavila vozidlo značky Jeep Cherokee černé barvy v obci Dvorec směrem na Borovany při zabezpečování místa dopravní nehody.  

Z důvodu zvláštního stylu jízdy bylo zastaveno osobní motorové vozidlo tovární značky Jeep Cherokee černé barvy, jehož řidič byl vyzván po zastavení svého vozidla k předložení dokladu totožnosti a dokladů pro způsobilost k řízení a provoz motorového vozidla. Při této policejní kontrole pojali policisté cizinecké policie podezření na přítomnost alkoholu v dechu a muž se dobrovolně podrobil orientační dechové zkoušce přístrojem Dräger. Jelikož řidiči přístroj naměřil hodnotu 2,31 promile alkoholu, byla sedmašedesátiletému muži zakázána další jízda motorovým vozidlem a jeho přestupek byl oznámen věcně a místně příslušným orgánům správního řízení. Nakonec muž souhlasil s opakovaným lékařským vyšetřením spojeným s odběrem krve pro potvrzení výše hladiny alkoholu v krvi.
Kontrolovaný řidič byl zastaven z důvodu zabezpečení místa činu dopravní nehody, kde v příkopě skončilo motorové vozidlo tovární značky Renault Clio červené barvy, tak, že při havárii značně poškodilo dopravní značku Začátek obce. V blízkosti dopravní nehody nebyla zjištěna žádná osoba a až při kontrole výše uvedeného řidiče se ukázalo, že je majitelem také havarovaného vozidla.

nprap.  Marie  Russfellová  DiS.

vytisknout  e-mailem