Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Mikulov Opilý řidič nadýchal 3,6 promile

...byl jsem si jen umýt auto. Těmito slovy se muž pokoušel obhájit svoji opilost, nebylo to však poprvé, policisté muže dobře znali, před měsícem řídil v opilosti také.  

Dnes 15.11.2008 dopoledne policisté inspektorátu cizinecké policie Břeclav kontrolovali v Mikulově řidiče Volkswagenu, jehož jízda byla podivná. Prvním překvapením pro policisty bylo, že vidí jednačtyřicetiletého muže z Mikulova za volantem, protože před měsícem jej řešili za řízení pod vlivem alkoholu a byl mu odebrán řidičský průkaz. Po kontrole občanského průkazu, následovala dechová zkouška na alkohol. Druhým překvapením byl její výsledek, 3,6 promile alkoholu v krvi, při opakované zkoušce po 30 minutách hladina poklesla na "pouhé" 3,2 promile.
 
Muž byl předveden na policejní služebnu a další jízda mu byla zakázána. Vzhledem k tomu, že Městský úřad dosud pravomocně nerozhodl o jeho předchozím prohřešku, bude se zpovídat opět jen z přestupku. V opačném případě by se již jednalo o trestný čin maření výkonu úředního rozhodnutí.
 
Cizinecká policie se nezaměřuje jen na kriminalitu cizinců, ale v příhraničních regionech právě i na alkohol za volantem, který je po našem odchodu z hranic v těchto oblastech stále častější, v prvním pololetí činil nárůst opilých řidičů v příhraničí přibližně 20% a to jak u českých, tak i u zahraničních řidičů.
 
komisař Roman Pittner
mluvčí ObŘ SCP Brno

vytisknout  e-mailem