Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Kontrolní akce Úklid v Domažlicích

V noci na neděli proběhla v Domažlicích a okolních obcích velká součinnostní akce cizinecké, pořádkové a kriminální policie. 

Kontrolní akce zaměřená na kontrolu dodržování pobytového režimu cizinců a dodržování účelu pobytu cizinců na území ČR, pátrání po hledaných a pohřešovaných osobách, pátrání po věcech a vozidlech, na kontrolu dodržování veřejného pořádku při konání veřejných produkcí, na kontrolu na úseku ochrany před alkoholismem a jinými návykovými látkami a na prevenci majetkové a násilné kriminality proběhla v noci na neděli v Domažlicích, Kdyni, Horšovském Týně a okolních obcích. Do akce bylo nasazeno 65 policistů z oblastního ředitelství služby cizinecké policie a z Okresního ředitelství Domažlice s 8 služebními psy, zúčastnily se jí i tři pracovnice odboru sociální péče a ochrany dětí Městského úřadu Domažlice.
Policisté zkontrolovali celkem 28 objektů a v nich 391 osob, z toho 131 cizinců. Odhalili jeden trestný čin řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění, který šetří policisté obvodního oddělení Domažlice ve zkráceném přípravném řízení. Dále odhalili 12 přestupků (z toho 9 proti zákonu o pobytu cizinců), za které uložili blokové pokuty v celkové výši 15.500 korun.
Při akci byl vypátrán Ukrajinec, který pobýval na území ČR neoprávněně, tedy bez platného víza. Cizinecká policie s ním zahájila řízení o správním vyhoštění. Jedna z kontrolovaných cizinek, státní příslušnice Vietnamu, se při kontrole prokázala neplatným průkazem o povolení k pobytu. Policisté jí uložili blokovou pokutu ve výši 3 tisíce korun, neplatný doklad odebrali a vyzvali ji,aby se dostavila v úřední den na služebnu cizinecké policie.
V jednom z kontrolovaných nočních barů označil služební pes Or osobu, u které policisté nalezli igelitový sáček se sušenou drtí konopí indického. Muže převzali policisté služby kriminální policie a vyšetřování.
Během akce bylo u třech mladistvých zjištěno požití alkoholu. Tyto případy byly řešeny v kompetenci pracovnic OSPOD, jednomu z podnapilých mladíků policisté uložili blokovou pokutu.

por. Ing.  Ilona  Vaníčková  - 28.11.2008

vytisknout  e-mailem