Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Kontrolní akce na severu Moravy

Policisté kontrolovali legálnost pobytu cizinců na severní  

Ve čtvrtek 26. března odpoledne uskutečnili pracovníci Oblastního ředitelství služby cizinecké policie Ostrava rozsáhlou kontrolní akci na území Moravskoslezského a Olomouckého kraje. Akce, které se zúčastnilo celkem 70 policistů, byla zaměřena na problematiku odhalování nelegální migrace, kontrolu dodržování pobytového režimu cizinců na území České republiky a na pátrání po hledaných a pohřešovaných osobách a věcech. Ve vytipovaných ubytovacích zařízeních, v nákupních centrech a na rychlostních komunikacích policisté zkontrolovali celkem 1 326 osob, z toho 156 cizinců z třetích zemí a 716 vozidel Porušení zákona o pobytu cizinců zjistili v patnácti případech, za což uložili blokové pokuty v celkové výši 6 600,- Kč. Naši policisté zjistili také 48 přestupků proti bezpečnosti a plynulosti provozu na pozemních komunikacích, za které uložili blokové pokuty v celkové výši 20 000,- Kč.

Při kontrolní akci pracovníci Inspektorátu cizinecké policie Žulová zajistili v obci Jeseník čtyři cizince, kteří pracovali bez platného povolení k zaměstnání. Na základě rozhodnutí Úřadu práce v Jeseníku s cizinci ve věku od 20ti do 45ti let zahájili správní řízení, které ukončili vydáním rozhodnutí o vyhoštění na dobu tří let.

Policisté stejného inspektorátu zastavili v blízkosti bývalého hraničního přechodu Mikulovice řidiče osobního vozidla. Po otevření zavazadlového prostoru se policistům naskytl pohled na srovnané balíčky nekolkovaného tabáku, celkem asi 14 kg. Jelikož s policisty se kontroly zúčastnili také pracovníci Celního úřadu Šumperk, porušení zákona o spotřební dani, kterého se muž tímto činem dopustil, řeší ve své kompetenci.

vytisknout  e-mailem