Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Kdyby nekradl, mohl by v Česku zůstat nadále

... toto je jeden z vybraných víkendových případů, krerý řešila cizinecká policie  

Dne 20.9.2008 byl v obchodním domě Tesco na ulici Bělohorská v Brně zadržen při krádeži devětatřicetiletý cizinec z Gruzie. Jelikož se u cizince jednalo o několikátou krádež, hlídka Městské policie Brno kontaktovala policisty cizinecké policie, ti cizince zajistili a za opakované úmyslné porušování právních předpisů našeho státu ho vyhostili na 5 let.
 
 
Téhož dne, opět v nákupním centru Tesco, ale na ul. Skandinávská v Brně, policisté kontrolovali čtyřiadvacetiletého státního příslušníka Mongolska, kterého ostraha také přistihla při krádeži. Při kontrole nebyl schopen prokázat svou totožnost, cizinec byl předveden na policejní služebnu a po ztotožnění v databázi cizinců jsme zjistili že je na našem území legálně. Za absenci dokladů mu policisté udělili blokovou pokutu.
 
Poznámka: cizinec má narozdíl od našeho občana povinnost mít u sebe doklad totožnosti.
 
 
Dne 21.9.2008 v 8:20 hod. na ÚAN Zvonařka v Brně policisté inspektorátu cizinecké policie Brno kontrolovali pětatřicetiletého státního příslušníka Vietnamu. Cizinec nebyl schopen na místě prokázat svoji totožnost. I ten byl proto předveden na policejní služebnu, kde po srovnání otisků prstů v databázi vyšlo najevo, že má zakázán pobyt na našem území až do roku 2012.
 
Jelikož byl již v minulosti nejprve vyhoštěn cizineckou policií a poté ještě soudně a opět neodcestoval, dopustil se trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí. Cizinec byl umístěn do policejní cely a ve zkráceném přípravném trestní řízení bude předán soudu.
 
 
Osoby v pátrání:
 
Dne 19.9.2008 při pobytové kontrole v obchodním domě Omega, na náměstí Svobody v Brně byl hlídkou ICP Brno kontrolován devětatřicetiletý muž, při provedené lustraci vyšlo najevo, že po muži pátrají kriminalisté z Brna, byl proto zadržen a předán policistům služby kriminální policie a vyšetřování.
 
 
Dne 21.09.2008 na ubytovně na ulici Rokytova v Brně policisté vypátrali dvaačtyřicetiletého muže na kterého vydal OS v Olomouci příkaz k zatčení.
 
 
Během víkendu brněnská cizinecká policie udělila blokové pokuty ve výši 188 500 Kč.
 
komisař Roman Pittner
mluvčí ObŘ SCP Brno

vytisknout  e-mailem