Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Jeden oknem, druhý do sklepa

Tak se pokusili dva Číňani vyhnout pobytové kontrole. 

Ve hru na honěnou a na schovávanou se změnila kontrola čínské restaurace v Břeclavi.
 
Policisté inspektorátu cizinecké policie Břeclav chtěli při pobytové kontrole  prověřit zaměstnance čínské restaurace v Břeclavi. Cizinci, kteří zde pracovali, se ale dali na útěk, starší oknem a mladší utíkal po schodech do sklepa, kde se zamlčel. Policisté však cizince, který utekl oknem okamžitě dostihli a jelikož prostory této restaurace z předchozích kontrol dobře znají, věděli, že ze sklepa není kam utéct. Zavolali proto odbornou firmu, která dveře bez poškození otevřela a cizince zajistila.
 
Proč utíkali? Starší z obou cizinců, šestapadesátiletý státní příslušník Číny byl v České republice od letošního září nelegálně a mladší, čtyřiadvacetiletý Číňan již byl v minulosti dvakrát vyhoštěn, jednou cizineckou policií a jednou dokonce soudem. Ani v jednom případě však rozhodnutí nerespektoval a nadále pobýval na našem území.
 
Mladší cizinec se dopustil trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí. U staršího bude ještě nutné prověřit spisový materiál kvůli jeho předchozím řízením o udělení pobytu a kvalifikovat, zda se dopustil přestupku nebo trestného činu.
 
komisař Roman Pittner
mluvčí cizinecké policie Brno
1.12.2008

vytisknout  e-mailem