Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Fia našla zbraň ve vozidle

Policisté odhalili ve voze mačetu, sekeru, teleskopické obušky a plynovou pistoli. 

Ve čtvrtek proběhlo v Sokolově další z schengenských vnitrostátních pátrání s názvem Silnice 5. Do akce bylo nasazeno celkem 18 policistů z oddělení pátrání v Aši, ze skupiny služební kynologie Karlovy Vary a sokolovského dopravního inspektorátu, zapojil se i jeden policista německé Bundespolizei.
Policisté kontrolovali projíždějící vozidla a zaměřili se především na nelegální přepravu cizinců, na pravost jejich dokladů a dodržování povinností daných zákonem o pobytu cizinců, na technický stav vozidel a převážené zboží. Během akce odhalili 21 přestupků za které udělili pokuty ve výši 16 400 korun. Dopravní policisté navíc oznámili dva přestupky městskému úřadu a udělili jednu kauci ve výši 20 tisíc korun.
Při akci policisté kontrolovali vozidlo, ve kterém cestovali 3 Vietnamci. Jeden z nich byl včera propuštěn z výkonu trestu odnětí svobody. Policisté při prohlídce objevili ve vozidle sekeru, dva teleskopické obušky a mačetu, proto nechali celý vůz prohledat fenou Fiou, speciálně vycvičenou na vyhledávání zbraní. Ta označila sedačku spolujezdce a přihrádku před touto sedačkou. V přihrádce poté psovod objevil plynovou pistoli Walther, v jejímž zásobníku bylo 10 nábojů. Cizinci uvedli, že nalezené zbraně nepatří jim, ale ochrance tržnice na Svaté Kateřině. Jeden z kontrolovaných Vietnamců podle svých slov patří také k této ochrance. Fenka Fia ukončila svůj výcvik teprve před několika týdny a v tomto případě se jednalo o její první úspěšný zákrok při výkonu služby.
 

vytisknout  e-mailem