Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Drogový dealer se vydával za Čecha

Uherské Hradiště - policistům se podařilo zadržet cizince, který se opakovaně dopouští na našem území trestné činnosti.  

Dne 20.2.2009 hodinu po půlnoci zastavili policisté inspektorátu cizinecké policie Uherské Hradiště osobního motorové vozidlo Mitsubishi Pajero. Řidič předložil policistům české doklady znějící na jméno Václav V. . Policistům však neunikl fakt, že osoba na fotografii v dokladech zřejmě není táž osoba jako řidič. Další indicí byly, reakce na doplňující informace k osobě Václav V., ty nebyly příliš věrohodné, a proto byl řidič předveden na policejní služebnu. Tam se přiznal, že je jmenuje Martin M. a že je občanem Slovenské Republiky. Proč se vydával za Čecha? Měl k tomu svůj důvod, policisté zjistili, že mu soud v roce 2006 vedle trestu odnětí svobody za drogové delikty uložil trest vyhoštění na dobu deseti let, tedy do roku 2016. Téhož muže loni policisté ICP Uherské Hradiště trestně stíhali za trestný čin padělání a pozměňování veřejné listiny.
 
Cizinec se svým jednáním dopustil trestných činů maření výkonu úředního rozhodnutí a řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění.
 
Jelikož byl nedávno pravomocně odsouzen za trestné činy maření výkonu úředního rozhodnutí, řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění a padělání a pozměňování veřejné listiny soudkyně Okresního soudu v Uherském Hradišti vydala na šestatřicetiletého Martina M. příkaz k dodání do výkonu trestu a ten pak putoval ze služebny přímo věznice.
 
Trest za tyto nové dva skutky soud přičte k jeho současnému osmiměsíčnmu pobyt ve vězení.
 
komisař Roman Pittner
mluvčí cizinecké policie Brno

vytisknout  e-mailem