Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Cizinecká policie zajistila 31 cizinců

Při páteční akci ve dvou firmách na Plzeňsku odhalila cizinecká policie tři desítky cizinců bez platného pracovního povolení  

V pátek v odpoledních hodinách proběhla na Plzeňsku kontrolní akce cizinecké policie, při které zkontrolovali policisté celkem 113 cizinců ve firmách v Plzni Božkově a v Nýřanech. Do akce bylo nasazeno 28 policistů, 5 služebních psů a podíleli se na ní i dva pracovníci Celního úřadu Plzeň.

Při akci bylo v provozovnách obou firem zajištěno celkem 31 státních příslušníků Vietnamu, kteří v době kontroly nebyli schopni doložit povolení k výkonu zaměstnání Úřadu práce Plzeň nebo smlouvu, která by je opravňovala k práci v provozovně. Všichni přicestovali do naší republiky letecky v průběhu uplynulých 4 let na vízum za účelem podnikání. Policisté zahájili s předvedenými Vietnamci řízení o správním vyhoštění a vyzvali je, aby se v příštím týdnu dostavili na Inspektorát cizinecké policie Plzeň. Poté byli cizinci propuštěni ze zajištění.

U jedné z kontrolovaných cizinek, rovněž státní příslušnice Vietnamu, které neměla u sebe žádné doklady, policisté lustrací zjistili, že její povolení k pobytu vypršelo před 9 měsíci. I s ní bylo zahájeno řízení o správním vyhoštění a bude eskortována do zařízení pro zajištění cizinců. Odtud bude podle mezinárodní smlouvy předána orgánům své země.

Policisté dále v průběhu akce odhalili 22 přestupků proti zákonu o pobytu cizinců, za které uložili pokuty v celkové výši 60 tisíc korun. Pokutou byli potrestáni ti cizinci, kteří neprokázali při kontrole totožnost nebo neprokázali schopnost uhradit náklady lékařské péče.

por. Ing.  Ilona  Vaníčková 

vytisknout  e-mailem