Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Cizinec skončil ve vyhošťovací vazbě

Cizinecká policie v Chebu zadržela Vietnamce, který rok pobýval u nás neoprávněně. Soudkyně jej poslala do vyhošťovací vazby.  

O víkendu zadržela hlídka Inspektorátu cizinecké policie v Chebu na náměstí Krále Jiřího z Poděbrad cizince, který u sebe neměl žádný doklad totožnosti. Policisté jej proto předvedli na služebnu, kde u něj při prohlídce nalezli vietnamský doklad. Lustrací v policejních evidencích se potvrdilo, že se jedná o 26letého státního příslušníka Vietnamu, kterému byl doklad vydán ve Vietnamu. Dále vyšlo najevo, že cizinec u nás pobývá neoprávněně, neboť mu bylo v listopadu loňského roku cizineckou policií vydáno rozhodnutí o správním vyhoštění na 3 roky.

Policisté jej na místě zadrželi a zahájili zkrácené přípravné řízení ve věci šetření trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí. Navíc vydali ve správním řízení rozhodnutí o správním vyhoštění na deset let. V pondělí odpoledne byl obviněný cizinec předveden před soudkyni Okresního soudu Cheb, která rozhodla o jeho vzetí do vyhošťovací vazby. Policisté jej ještě včera eskortovali do věznice Ostrov nad Ohří.

por. Ing.  Ilona  Vaníčková  - 2.12.2008

vytisknout  e-mailem