Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Cizinci půjdou před soud

Při kontrolní akci odhalili policisté v Karlových Varech dva cizince, které soud v minulosti potrestal vyhoštěním z naší země na tři roky. 

V neděli večer provedli policisté inspektorátu cizinecké policie Karlovy Vary součinnostní kontrolní akci s kolegy z obvodního oddělení Karlovy Vary – město. Při akci se zaměřili na kontrolu osob, které se zdržují na místních ubytovnách, na pátrání po osobách a věcech, zbraních a drogách. Do akce byli nasazeni i 4 služební psi cizinecké policie specializovaní na vyhledávání omamných látek nebo na vyhledávání zbraní. Policisté zkontrolovali během hodinové akce 20 cizinců, mezi nimiž odhalili jednoho Vietnamce a jednoho Ukrajince bez dokladů totožnosti.
Oba předvedli na služebnu cizinecké policie, kde se po ověření jejich totožnosti a lustraci v policejních evidencích ukázalo, že se zdržují na území naší země nelegálně. V minulosti byli již dvakrát správně vyhoštěni z ČR cizineckou policií a protože se zdržovali i nadále v České republice,  Okresní soud Karlovy Vary je poté odsoudil k trestu soudního vyhoštění na 3 roky. Ukrajinec má zakázán pobyt v ČR do června 2011 a Vietnamec do roku 2012.
Policisté zahájili s oběma cizinci trestní stíhání pro trestný čin maření výkonu úředního rozhodnutí ve zkráceném přípravném řízení. Dnes budou předvedeni ke státnímu zástupci a následně rozhodne o výši jejich trestu soud.
V rámci včerejší akce dále odhalil služební fena Porta v jednom z kontrolovaných objektů balíčky se sušenou rostlinnou drtí, jednalo se o marihuanu. Balíčky byly uschovány v kapse bundy a v úložném prostoru pohovky. Případ dále šetří policisté z obvodního oddělení Karlovy Vary – město.

por. Ing.  Ilona  Vaníčková  - 26.1.2009

vytisknout  e-mailem