Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Chtěl policisty uplatit

Deset tisíc korun každému nabízel majitel padělků textilu a obuvi.  

IMG_7521.JPG
Dnes 2. 11. 2008 ve 20:50 hod. kontrolovali policisté inspektorátu cizinecké policie Brno v rámci schengenského pátrání nedaleko křižovatky ulic Olomoucká a Řipská v Brně, dodávkové vozidlo značky VW bílé barvy. Vozidlo řídil státní příslušník Vietnamu. Po kontrole dokladů, které měl čtyřicetiletý cizinec vpořádku, přišla na řadu kontrola zavazadlového prostoru.
 
Po otevření zadních dveří policisté zjistili, že celý zavazadlový prostor je vyskládán plagiáty textilního zboží a obuv různých světových značek, jako například Adidas, Puma, Nike apod. . Cizinec však uvedl, že zboží není jeho a zatelefonoval majiteli vozidla i zboží. Na místo za několik okamžiků přijeli muž a žena (54), oba státní příslušníci Vietnamu. Muž se s policisty nejdříve pokoušel domluvit, aby na celou věc zapomněli a pak jim nabídl úplatek, každému ve výši 10 000 Kč s dovětkem, zda to bude stačit.
 
Policisté samozřejmě odmítli a prostřednictvím operačního střediska si vyžádali součinnost další hlídky cizinecké policie a kriminalistů z brněnského Městského ředitelství Policie, kteří místo činu ohledali a celou věc si převzali.
 
Fotogalerie
 
komisař Roman Pittner
mluvčí cizinecké policie Brno

vytisknout  e-mailem