Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Blesková kontrola na tržnici v Brně

Brno - cizinečtí policisté, kteří doprovázeli vlak s fanoušky provedli ve "volném čase" kontrolu na největší jihomoravské tržnici  

Policisté oblastního ředitelství cizinecké policie Brno se dnes podíleli na doprovodu vlaku, kterým jeli fotbaloví fanoušci na zápas mezi Baníkem Ostrava a Boby Brno.
 
V době, kdy probíhal zápas jsme využili času a čtyři desítky policistů se služebními psy provedli pobytovou kontrolu na tržnici v Brně v Olomoucké ulici. Při bleskové akci jsme zajistili tři cizince z Vietnamu, dva z nich, kteří u sebe neměli doklady byli předvedeni a po ověření totožnosti a zaplacení pokuty propuštěni. Třetí Vietnamec, který již byl jednou vyhoštěn, neuposlechl rozhodnutí cizinecké policie a nadále zůstával na našem území, se tak dopustil trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí, byl umístěn v policejní cele a čeká ho soud.
 
Pojďte si koupit pane... tak vítali trhovci policisty v civilu do své prodejní kóje, která byla až po strop naplněná palgiáty zboží, na místo jsme proto přivolali inspektory ČOI, kteří hodnotu zabaveného zboží vyčíslili na jeden milion a patnáct tísíc korun. Další zajímavostí je, že to byla stejná prodejní kóje, ve které byla v lednu tohoto roku napadena policistka a dosud je v pracovní neschopnosti.
 
Podobné akce nesou své ovoce a masivní nasazení policistů si žádá neustále se stupňující agresivita cizinců. V těchto akcích budeme nadále pokračovat.
 
komisař Roman Pittner
mluvčí cizinecké policie Brno

vytisknout  e-mailem