Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Setkání bez hranic

Dne 22. června 2011 uspořádal Inspektorát cizinecké policie Brno-Tuřany ve spolupráci s Preventivně informační skupinou Krajského ředitelství PČR Jihomoravského kraje setkání s dětmi ze specializovaného zařízení Kociánka.  

     Policisté děti seznámili s procesy, které na letišti probíhají a předvedli jim ukázky některých svých činností. Děti se například seznámily s prácí psovodů a jejich vybavením, vybavením pro službu u cizinecké policie, prohlédly si nákladní letadlo letecké společnost TNT a v rámci možností také vyzkoušely práci pilota. Ve spolupráci s Leteckou službou PČR byl dětem předveden záchranný vrtulník.
 
     A jak celou akci hodnotí organizátor setkání…
 
     Jsou setkání, která jsou již tradiční a při kterých se sejde spousta slušných lidí, kteří celý rok tvrdě pomáhají druhým, aby spolu strávili den. Jedno z těchto setkání proběhlo na pozvání npor. Ing. Lukáše Horského, velitele inspektorátu cizinecké Policie letiště Brno - Tuřany a npor. Petry Hrazdírové z ICP 22.6.201 na letišti v Brně - Tuřanech. Po úvodním objetí a popovídání se nám věnoval policista Lukáš, který nám povídal spoustu konkrétních informací o letišti a jeho provozu a o tom, jak velký pokrok provoz a zařízení letiště udělalo za rok. Potom jsme se s jeho kolegy věnovali policejním psům a jejich práce stejně jako oděvu, které používají policisté při zneškodňování bomb a výbušnin. Nabitý program pokračoval osobní prohlídkou, protože jsme se dostali přímo na letiště k letadlu s anglickým pilotem a měli jsme možnost prohlídky letadla. a vzhůru do hangáru, kde již na nás čekali další policisté a parádní 2 vrtulníky. Tak, jak se zvykem, přijeli za námi také další policisté, se kterými pracujeme celý rok průběžně, a tak jsme přímo na litišti vyzvali policisty k turnaji v boccie. Naši postižení kamarádi tentokrát těsně prohráli, ale medaile a totálně rozpuštěné čokolády (nikomu to nevadilo - naopak rozteklá je nejlepší - na slunci bylo přes 40 stupňů) si vzájemně předali naši přátelé od policie ČR a naši postižení kamarádi. Tak díky vám všem. Michael Svoboda  Foto
 

vytisknout  e-mailem