Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Kontroly oprávněnosti pobytu

Policisté cizinecké policie v týdnu od 11.-17. dubna 2011 řešili celkem 94 cizinců, kteří na našem území pobývali neoprávněně. Nejčastějším prohřeškem cizinců byl pobyt bez patřičného povolení nebo po překročení doby platnosti povoleného pobytu.  

Situace na mezinárodním letišti Ruzyně
 
     Většina zjištěných neoprávněně pobývajících cizinců na mezinárodním letišti Praha - Ruzyně v uvedeném období pobývala na území neoprávněně jako tranzitující cestující. V případě běloruského státního příslušníka se jednalo o nelegální pobyt, jeden pákistánský státní příslušník nesplňoval podmínky pro vstup do schengenského prostoru a druhý cestoval bez dokladů.
Z ostatních státních příslušností se jednalo o pět st. příslušníků Arménie, čtyři Ruska, tři Ukrajiny a po jedné osobě Azerbajdžánu, Kuby a Jordánska.
 
Nelegální migrace u krajských ředitelství policie
 
     V uvedeném týdnu bylo zjištěno 76 cizinců nelegálně pobývajících na území České republiky bez povolení k pobytu nebo po překročení doby platnosti povoleného pobytu. Většině kontrolovaných osob bylo v minulosti zrušeno povolení k pobytu a vydáno rozhodnutí o správním vyhoštění. Toto nerespektovaly a stále se zdržovaly na území ČR, nejvíce z nich bylo zjištěno v Praze. Stoupá počet nelegálně pobývajících osob, které se samy dostavují na příslušná policejní oddělení nebo do přijímacího střediska pro cizince a žádají o udělení mezinárodní ochrany.
 
     Nejvíce bylo opět zjištěno státních příslušníků Ukrajiny - 21 (jeden z nich měl udělen trest vyhoštění na 10 let, 3 byli zařazeni v evidenci nežádoucích osob, 2 se dostavili sami na oddělení PČR k zlegalizování pobytu, 3 bez víza a cestovního dokladu). Patnáct zjištěných státních příslušníků Bosny a Hercegoviny pracovalo v elektrárně Tušimice po překročení platného víza. Z jedenácti vietnamských st. příslušníků se jeden prokazoval dokladem na podobu, jeden žádal o uložení mezinárodní ochrany. Pět slovenských státních příslušníků bylo vedeno v evidenci nežádoucích osob a měli dlouhodobě uloženo správní vyhoštění ze země. Kyrgyzských státních příslušníků bylo zjištěno 6, pět z nich požádalo o mezinárodní ochranu. Dva mongolští státní příslušníci se dostavili sami s žádostí o dobrovolný návrat do země. Jeden čínský státní příslušník se prokazoval padělaným dokladem, druhý dokladem na podobu

 Tabulka kraj 9.bmp

vytisknout  e-mailem