Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Nelegální migrace ve 26. týdnu

Policisté cizinecké policie v období od 27. června do 3. července 2011 řešili celkem 82 případů nelegální migrace. Nejčastějším prohřeškem cizinců byl tradičně pobyt na našem území po skončení platnosti víza. 

Situace na mezinárodním letišti Ruzyně
                                                                                                    
Na mezinárodním letišti Praha – Ruzyně bylo zjištěno 26 cizinců, kteří na území České republiky pobývali neoprávněně, včetně dvou rodin makedonské státní příslušnosti, které cestovaly do Skopje a zdržovaly se na území smluvních států po překročení doby stanovené vízem. Státní příslušník Libanonu se prokazoval padělkem pobytového povolení a identifikační karty Itálie.
 
Nelegální migrace zjištěná na teritoriu krajských ředitelství policie
 
Při nelegálním pobytu na území republiky bylo v 26. týdnu zjištěno 56 cizích státních příslušníků. Nejvyšším počtem se na celkovém součtu podíleli státní příslušníci Ukrajiny (25%), Vietnamu (23,2%). V evidenci nežádoucích osob bylo zařazeno celkem 14 osob, 13 cizinců se dostavilo samo na pracoviště cizinecké policie, nebo do přijímacího střediska pro cizince s žádostí o vycestování do země původu, zlegalizování pobytu na území nebo požádalo o mezinárodní ochranu. Bez cestovního dokladu se pohybovalo 14 cizinců. 
 
V Praze byl zjištěn s pozměněným dokladem vietnamský státní příslušník, kterému legální pobyt skončil v roce 2004.
V Praze při vykládce nákladu z kamionu byli zjištěni 2 afghánští státní příslušníci, kteří se do návěsu kamionu dostali již na řeckém území.
 
tabulka kraj 17.bmp

 

vytisknout  e-mailem