Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

519 běženců a 9 převaděčů za uplynulý týden

Cizinecká policie zadržela od pátku do pondělního rána na celém území ČR 189 nelegálních migrantů.  

Policisté cizinecké policie odhalili v týdnu od 31. 8. 2015 do 7. 9. 2015 našem území celkem 519 běženců a dalších 9 osob prověřujeme pro podezření z převaděčství. Jedná se o osoby různých státních příslušností (3x Maďarsko, 3x Švédsko, 1x Turecko, 1x Rumunsko a 1x Německo), které jsou podezřelé ze spáchání trestného činu organizování a umožnění nedovoleného překročení státní hranice. V případě odsouzení jim hrozí trest odnětí svobody v rozmezí od dvou do dvanácti let. 
 
Z uvedeného počtu zajištěných migrantů dominuje největší skupina (214 běženců) zjištěná v noci z pondělí na úterý ve vlaku Metropol v Břeclavi. Další zajištění cizinci byli odhalení převážně na silnicích v dodávkových vozech. Od začátku opatření vyhlášeného 17. 6. 2015 ministrem vnitra Milanem Chovancem bylo na našem území zjištěno 2 658 nelegálních migrantů.
 
Od úterý 1. 9. 2015 uplatňuje cizinecká policie zrychlený proces vůči syrským žadatelům o azyl v Maďarsku, to znamená, že od čtvrtečního odpoledne začaly být tyto osoby propouštěny ze zajišťovacích zařízení pro cizince. Propouštění se týká celkem 230 Syřanů, do této chvíle opustilo zařízení 172 z nich. Další pak budou propuštění v následujících dnech.
 
plk. Mgr. Kateřina Rendlová - 7. 9. 2015

vytisknout  e-mailem