Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Složky IZS se prezentovaly široké veřejnosti

Jindřichův Hradec – Zkus být hasičem, policistou, záchranářem. 

Dne 10. dubna 2010 v rámci preventivní činnosti Dopravní policie  Jindřichův Hradec a ke dni vzniku  výjezdové jednotky Sboru dobrovolných hasičů proběhl v areálu hasičské stanice  den s Integrovaným záchranným systémem pod  názvem “ ZKUS BÝT HASIČEM, POLICISTOU, ZÁCHRANÁŘEM“. Na této prezentaci složek IZS se významně podíleli nejen policisté, ale i  dobrovolní hasiči a  směna „C“ HZS Jihočeského Kraje Jindřichův Hradec, rovněž záchranáři a Český červený kříž.
 
Cílem této akce bylo seznámit širokou veřejnost se zásahovou činností výše jmenovaných složek a interaktivní formou zapojit přítomné návštěvníky do simulovaných situací se kterými se mohou v běžném životě setkat.
 
Druhý ročník této akce byl uspořádán na základě kladného ohlasu široké, nejen laické ale i odborné veřejnosti. Ukázky postupně shlédlo nejméně 600 občanů nejen Jindřichova Hradce. Nad oběma ročníky převzal záštitu hejtman Jihočeského kraje  Mgr. Jiří Zimola. Tyto akce byly pojaty nejen prezentačně, ale i jako preventivně-výchovné.
 
 Ze strany policie zde byla k vidění nejen dostupná technika dopravní policie jako ruční laserový radar, vozidla a motocykly . Rovněž byla opakovaně prezentována  ukázka zadržení nebezpečného pachatele, který ujížděl ve vozidle, práce kynologů a služebních psů, práce technika služby kriminální policie a vyšetřování, ale i zbraně policie ČR.   
 
Praktickými ukázkami se zde prezentovali i mladí hasiči z SDH v okrese Jindřichův Hradec.  Dále se podařilo ve spolupráci s Odborným učilištěm PO v Borovanech zajistit ukázku se speciálním postupem hašení – impulzivní hašení pomocí pušky IFEX 3000. V rámci praktické ukázky byla předvedena také činnost lezecké skupiny HZS JČK ze třetího patra cvičné věže. Další prezentací příslušníků HZS byla ukázka požárního sportu a to výstup jednohákovým žebříkem do třetího patra cvičné věže a běh na sto metrů překážek s hadicemi.
 
Den s Integrovaným záchranným systémem měl ze strany veřejnosti opravdu velký ohlas a proto jednotlivé složky  IZS plánují obdobnou preventivní akci i v letech následujících.
 
por. Mgr. Bc. Hana Millerová pcrjhtm@mvcr.cz
12. dubna 2010
motocykl dopravní policie v akci.jpgmotocykl dopravní policie v akci.jpg
simulovaná dopravní nehoda.jpgsimulovaná dopravní nehoda.jpg
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ukázka zbraní.jpgukázka zbraní.jpg
vrtulník policie.jpgvrtulník policie.jpg

vytisknout  e-mailem