Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Složky IZS pobaví školáky i jejich rodiče

Duben je každoročně pro policisty měsícem, kdy se ve větší míře zaměřují na preventivní akce spojené s dopravou.  

Kromě mnoha dopravně bezpečnostních akcí, které už od začátku měsíce probíhají na území celého okresu, připravila Preventivně informační skupina Policie ČR Mladá Boleslav odpoledne pro bezpečnost dětí v silničním provozu.
Společně se strážníky, hasiči a posádkou vozidla rychlé záchranné služby se v úterý 21. dubna uskuteční od 13 do 17 hodin na dětském dopravním hřišti autoškoly Hainz, v areálu 8. základní školy akce nejen pro děti. Cílem odpoledne je zvýšit vědomí o správném chování v silničním provozu. Děti všech věkových kategorií se budou moci pod dohledem policistů a strážníků učit na dopravním hřišti bezpečné jízdě.
Pro všechny návštěvníky bude na místě připraveno několik vozidel všech zúčastněných složek, která si budou moci podrobně prohlédnout. Kromě statické ukázky služebních aut si dospělí budou moci vyzkoušet simulátor převrácení vozidla, který na místo zajistil pan Petr Beck z Generali Pojišťovny a.s.
Děti, které se akce zúčastní, nepotřebují jízdní kola ani helmy, vše bude v místě zdarma k zapůjčení. Každé dítě, které na dopravní hřiště přijde, dostane navíc od strážníků „řidičák“ a po absolvování kurzu bezpečné jízdy obdrží malý dárek.

vytisknout  e-mailem