Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

SLOVÁCKO versus ZLÍN - aktualizace

UHERSKÉ HRADIŠTĚ: Pondělní zápas je z pohledu policie rizikový 

.V pondělí 27. srpna se od 18.00 hodin odehraje na Městském fotbalovém stadionu Miroslava Valenty v Uherském Hradišti prvoligové utkání mezi fotbalovými celky 1. FC Slovácko a FC FASTAV Zlín. Toto utkání je z pohledu policie vyhodnoceno jako rizikové a odpovídat tomu bude i rozsah plánovaného bezpečnostního opatření. Jeho hlavním cílem bude zajistit v Uherském Hradišti bezpečnost nejen pro návštěvníky utkání, ale i pro ostatní občany města. Na předpokládané několikatisícové návštěvě zápasu se budou z velké části podílet i stovky fanoušků hostujícího fotbalového klubu.
V ulicích a nejbližším okolí stadionu bude více než 100 policistů z řad pořádkové a dopravní policie, psovodi, jízdní policie, kriminalisté či členové antikonfliktního týmu. Pořádek budou v neposlední řadě zajišťovat i strážníci Městské policie Uherské Hradiště a pracovníci bezpečnostní agentury.
Nejen samotní návštěvníci fotbalového utkání, ale i náhodní kolemjedoucí musí počítat s případnými komplikacemi v dopravě. Apelujeme proto na dodržování pravidel silničního provozu a důsledné respektování dopravního značení či pokynů policistů, strážníků či pořadatelů. 
Připomínáme, že je zakázáno nosit na stadion jakoukoliv pyrotechniku.

AKTUALIZACE:

 6528 diváků, z toho 346 hostujících, sledovalo přímo na stadionu prestižní derby dvojice prvoligových týmů ze Zlínského kraje. Více než stovka policistů z řad pořádkové, dopravní policie, psovodi, jízdní policie, kriminalisté či členové antikonfliktního zajišťovala bezpečnost a veřejný pořádek nejen v okolí stadionu, ale i v centru Uherského Hradiště. Radikální fanouškovská jádra se k sobě před zápasem i krátce po něm snažily dostat pokud možno co nejblíže. A určitě tak nečinily s přátelskými úmysly. Zasahujícím policistům se tyto vyhrocené situace podařilo zvládnout, díky čemuž můžeme celé opatření zhodnotit jako mimořádně náročné, ale úspěšně zvládnuté. Policisté omezili na osobní svobodě tři pseudofanoušky, kteří po zápase v jednom případě použili pyrotechniku v davu lidí, ve druhém další fanda neuposlechl výzev policistů a třetí muž je podezřelý ze spáchání trestného činu výtržnictví, neboť napadl pořadatele. O tom, jak náročná jsou podobná opatření, svědčí i fakt, že tři policisté při zákrocích utrpěli drobná poranění. Během zápasu tábory obou klubů použily i zakázanou pyrotechniku. Kriminalisté nyní budou vyhodnocovat kamerové záznamy ze stadionu a není tak vyloučeno, že osob podezřelých ze spáchání nějakého protiprávního jednání bude mnohem víc.

25. srpna 2018, nprap. Petr Jaroš

vytisknout  e-mailem