Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Jihomoravská policie uspořádala slavnostní den

Proběhlo ocenění policistů, složení služebního slibu i spuštění nového plavidla. 

JIHOMORAVSKÝ KRAJ: V pátek 17. června 2016 uspořádala jihomoravská policie v rámci oslav 25. výročí vzniku novodobé Policie České republiky řadu zajímavých akcí.

Desítky policistů se setkalo na brněnském nám. Svobody s širokou veřejností a během dopoledne se prezentovaly jednotlivé policejní složky, které jsou součástí Krajského ředitelství policie Jihomoravského kraje. Návštěvníci měli příležitost zhlédnout nejen statické, ale také dynamické ukázky.

 

V poledne představil ředitel Národní protidrogové centrály plk. Jakub Frydrych preventivní projekt s názvem „Správným směrem“. Součástí této prezentace bylo vystoupení zpěvačky Markéty Konvičkové, která je tváří zmíněného projektu.

 

Nevšední zážitek čekal na šest desítek nových kolegů, kteří složili služební slib. Tento slavnostní akt proběhl za účasti policejního prezidenta genmjr. Tomáše Tuhého a ředitele jihomoravské policie plk. Leoše Tržila. Přísahy se zúčastnili vedoucí jednotlivých územních odborů, ředitel Městského ředitelství policie Brno, vedoucí odborných služeb krajského ředitelství a mezi dalšími vzácnými hosty byl i brněnský biskup Vojtěch Cikrle.

 

V rámci slavnostního odpoledne předal policejní prezident medaili za statečnost pprap. Bohdanu Gajdovi z dálničního oddělení Mikulov. Tento kolega svým pohotovým činem zachránil život muži, který zkolaboval. Své profesionální jednání projevil i při likvidaci požáru, kdy byl sám vystaven velkému nebezpečí. Pprap. Gajda však neváhal a aktivně se zapojil do záchranné akce, a za to mu patří velký obdiv.

 

Poděkování za aktivní činnost z rukou policejního prezidenta a krajského ředitele dnes převzali rovněž kolegové, kteří jsou již držiteli Zlaté plakety prof. MUDr. Jana Janského a Zlatého kříže Českého červeného kříže za bezplatné dárcovství krve. Svým přístupem se zasloužili o záchranu lidských životů. K uvedené problematice lze podotknout, že Krajské ředitelství policie Jihomoravského kraje je dlouhodobým partnerem Transfuzního a tkáňového oddělení Fakultní nemocnice Brno. V období let 2013 - 2014 v rámci projektu „Daruj krev s Policií České republiky“ darovalo nenahraditelnou tekutinu celkem 279 jihomoravských policistů. Od roku 2014 se do projektu zapojilo 157 nově nastupujících kolegů a jen během letošního května vstoupilo do bezplatného registru dárců osmačtyřicet „nováčků“ – čtyřicet z nich darovali krev poprvé.

 

Při výčtu dnešních aktivit nelze opomenout další mimořádnou akci, která se odehrála v Pavlově na Břeclavsku. Během dopoledne převzal vedoucí obvodního oddělení Mikulov z rukou policejního prezidenta klíče od nového služebního plavidla a poté se na hladinu vodní nádrže Nové Mlýny spustil nízkoponorný člun ALUNAUTIC LC7/50. Slavnostní událost proběhla přímo v Yacht Clubu Dyje za přítomnosti ředitele jihomoravské policie a dalších významných hostů. Policisté budou plavidlo využívat operativně, zejména při větších akcích, kterých na Nových Mlýnech neustále přibývá.

 

mjr. Bc. Štěpánka Komárová

por. Mgr. Kamila Haraštová , 17. června 2016

Odkazy do noveho okna

1. prezentace

1. prezentace 

Detailní náhled

2. prezentace_1

2. prezentace_1 

Detailní náhled

3. prezentace

3. prezentace 

Detailní náhled

4.NPCjpg

4.NPCjpg 

Detailní náhled

5.slavnostní odpoledne

5.slavnostní odpoledne 

Detailní náhled

6.slav.odpoledne

6.slav.odpoledne 

Detailní náhled

7.slavnostní přísaha

7.slavnostní přísaha 

Detailní náhled

8.poděkování

8.poděkování  

Detailní náhled

9.poděkování

9.poděkování  

Detailní náhled

Předávání plavidla

Předávání plavidla 

Detailní náhled

Předávání plavidla_1

Předávání plavidla_1 

Detailní náhled

Předávání plavidla_2

Předávání plavidla_2 

Detailní náhled

Předávání plavidla_3

Předávání plavidla_3 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem