Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Sliboval úvěry

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Podvodník vylákal čtvrt milionu za úvěry, které žadatelé nedostali.  

 

Šedesátiletý muž spolu s manželkou provozují kolotoče a chtěli si pořídit pouťový autodrom. Neměli hotovost, ale natrefili na muže, který slíbil, že jim bez problému zprostředkuje úvěr ve výši jeden a půl milionu korun. Zájemce vyplnil se zprostředkovatelem v Kunovicích několik formulářů a na konci roku 2009 je odeslal finanční společnosti. Zprostředkovatel si nechal zaplatit nejdříve osm tisíc korun. Následně ještě na několikrát vymámil z manželů celkem dvě stě padesát tisíc korun. Manželé ale úvěr doposud nedostali. Společnost po nich vyžadovala splnit nutné podmínky, které jim podvodný zprostředkovatel při sepisování žádostí zamlčel. Žadatelé tak chtěli vrátit zpět peníze, protože zprostředkovatel jim na začátku neřekl o nutných podmínkách, s jejichž splněním by již od začátku nesouhlasili. Muž jim ale čtvrt milionu korun dosud nevrátil.

V říjnu 2010 podvodník podobně slíbil vyřídit úvěr na tři miliony korun mladému muži. Za vyřízení žádosti požadoval zprostředkovatel čtyřiadvacet tisíc korun, které dostal. Společnost mu ale úvěr nevyplatila, protože při kontrole po něm začala vyžadovat splnění zásadní podmínky, kterou mu zprostředkovatel nesdělil. Ani po urgencích mu podvodník peníze nevrátil.

Mladá žena, která v září 2011 vyplnila formuláře k úvěru na jeden a půl milionu korun, zaplatila podvodnému zprostředkovateli třiadvacet tisíc korun. Úvěr nedostala, stejně jako nedostala zpět již zaplacené peníze.

Uherskohradišťští kriminalisté tak obvinili dvaapadesátiletého muže z Kunovic ze spáchání trestného činu podvodu, při němž způsobil škodu téměř tři sta tisíc korun, za což mu ze zákona hrozí až pět let vězení.

 

3. leden 2012, por. Mgr. Aleš Mergental

vytisknout  e-mailem