Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Sliboval rekonstrukci domu

SOKOLOVSKO – Peníze ze záloh měl použít pro vlastní potřebu. 

Kriminalisté z oddělení hospodářské kriminality v Sokolově zahájili trestní stíhání 48 letého muže z Chodova, kterého obvinili ze spáchání přečinu Zpronevěra.

Obviněný muž měl slibovat provedení rekonstrukce domu, a to v termínu do konce prosince roku 2018. Vše začalo tím, že měl uzavřít v polovině listopadu roku 2018 s jednatelem firmy v Horním Slavkově takzvanou smlouvu o dílo. Na základě této smlouvy mu byla vyplacena finanční záloha ve výši kolem 30 tisíc korun na zapůjčení a koupi stavebního materiálu k zhotovení stavby. To však muži nestačilo a následně mu byli ve dvou případech poskytnuty další zálohy ve výši kolem 30 tisíc korun. Ty měl potřebovat například na zaplacení ubytovaných řemeslníků. K rekonstrukci domu však vůbec nedošlo a údajný materiál ani nezakoupil.  Získané finance ze záloh si měl muž vědomě a úmyslně přisvojit a použít pro vlastní potřebu. Celkem tak společnosti způsobil škodu ve výši kolem 60 tisíc korun.

Za uvedený přečin mu tak v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody na jeden rok až pět let za způsobenou větší škodu.

prap. Eva Valtová
mjr. Bc. Kateřina Krejčí
29. 8. 2019

vytisknout  e-mailem