Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Slíbila, že bude platit za ně

a další zprávy z Bruntálska 

Bitka na diskotéce
Z trestných činů ublížení na zdraví a výtržnictví byl v těchto dnech obviněn 28letý muž z Bruntálu. Svého trestního jednání se měl dopustit tím, že v nočních hodinách dne 23.5.2009 v Bruntále v restauraci na ulici Komenského na toaletách fyzicky napadl 21letého poškozeného. Ten upadl na podlahu, kde ho obviněný začal kopat do hlavy a žeber. Svého jednání zanechal až po upozornění hostů. Poškozený utrpěl tržné rány v obličeji, na obočí, levé paži a pohmoždění hlavy a byl převezen záchrannou službou do nemocnice.
  
Slíbila, že úvěry bude platit za ně
Policisté z hospodářské kriminálky nyní šetří případ podvodného jednání 34leté ženy z Albrechticka. Ta měla zorganizovat a přemluvit další čtyři spoluobviněné (dva muže a dvě ženy) ve věku od 42 do 47 let k tomu, aby si vzali úvěry, které slíbila, že bude splácet. Obdržené peníze jí spolupachatelé předali a ona jim vyplatila provizi, která se většinou odvíjela od výše úvěrů. Svého trestního jednání se dopouštěli od června roku 2007 do října 2008. Hlavní obviněná vždy vyřídila všechny potřebné náležitosti úvěrové smlouvy a zařídila i potvrzení o nepravdivých údajích o zaměstnání a výši příjmů. Většinou všichni spoluobvinění byli vedeni na úřadu práce a věděli, že potvrzení jsou falešná a podepsali je. Některé žádosti o úvěry jim nebyly schváleny, ale i tak jim bylo vyplaceno celkem 485 tisíc Kč, dalšího půl miliónu jim finanční ústavy neposkytly. 
Všichni jsou stíhání pro trestný čin úvěrového podvodu a 34letá žena ve formě účastenství - organizátorství. Hrozí jim trest odnětí svobody až na tři roky.
  
V Rýmařově přišel o fábii
V době od 14. do 15.9.2009 v Rýmařově na ulici Revoluční před domem dosud neznámý pachatel odcizil vozidlo Škoda Fabia šedé metalízy. Majitelka měla v autě uloženy doklady, dámské sako a nazouváky. Způsobená škoda činí přes 200 tisíc Kč.
  
Z novostavby odcizil křovinořez, čerpadlo a pivo
Krnovští policisté nyní šetří vloupání do plechové boudy u novostavby rodinného domu v Branticích. Neznámý pachatel odstranil visací zámek vstupních dveří a odcizil křovinořez, kalové čerpadlo a plastovou přepravku s obsahem 10 prázdných, 10 plných láhví piva Radegast. Způsobená škoda činí 8 500 Kč. Na místě činu byl při šetření i policejní psovod se služebním psem Christiánem, který vypracoval stopu v délce půl kilometrů.
 
Z kreditní karty vybral 58 tisíc
V úterý 15.9.2009 sdělili policisté ve zkráceném přípravném řízení podezření 29letému muži z trestného činu neoprávněné držení platební karty. Toho se měl dopustit v Bruntále na ulici Nezvalova v bytě, kde 28leté manželce odcizil platební kartu a v době od září 2008 do července 2009 z účtu vybral postupně nejméně 58 tisíc Kč. 
 
Oloupil ženu o 21 Kč
Loupežené přepadení 64leté ženy v domově s pečovatelskou službou šetří nyní intenzivně krnovští policisté. V úterý 15.9.2009 v Krnově na ulici Hlubčické v prvním patře napadl   neznámý pachatel poškozenou. Chytil ji za rameno a vytrhl jí z ruky peněženku s finanční částkou 21 Kč a doklady. Žena se s pachatelem o věci přetahovala a zranila ho klíčem.
Popis pachatele:
muž ve věku 17 až 20 let, štíhlé postavy, hnědých očí, na sobě měl světlé maskáčové kalhoty, tmavší šedou mikinu s kapuci, kterou měl přetaženou přes hlavu.
  
Motocyklista se těžce zranil
V 17,10 hodin v 15.9.2009 došlo v Krnově na ulici Nádražní k havárii motocyklisty. 35letý muž měl jet na motocyklu Yuki spolu se svým nezletilým synem. Na přímém úseku nezvládl řízení a upadl na betonový povrch. Při pádu došlo ke zranění obou cestujících. Malý chlapec měl lehké zranění a jeho otec si zlomil holení kost. V průběhu šetření se řidič odmítl podrobit odbornému měření na zjištění alkoholu v dechu nebo odběru krve. K nehodě sdělil, že se svým synem havaroval na jízdním kole. Podle dalších informací policisté zjistili, že měl jezdit na motorce a přitom pít pivo. Další okolnosti a příčiny nyní intenzivně šetří dopravní inspektorát. 
 
Rozbil dveře, okna a vzal dva lustry
V Jindřichově v době od 30.8. do 13.9.2009 dosud neznámý pachatel vstoupil na nezajištěný pozemek neobydleného rodinného domu. Vykopl vstupní dveře a vnikl dovnitř. Zde rozbil čtyři skleněné výplně dveří a kuchyňské linky. Všechny místnosti prohledal a z kuchyně odcizil dva kovové lustry. Svým jednáním způsobil škodu ve výši 5 900 Kč.
                                                                                   
komisař por. Bc. Tušková Pavla
pisbr@mvcr.cz
 
 

vytisknout  e-mailem