Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Slíbil, že „destilku“ už dovařil

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Kriminalisté odhalili a zadrželi výrobce pervitinu.  

 

Bylo něco po čtvrté hodině nad ránem ve čtvrtek 10. října, když se na třídě Maršála Malinovského v Uherském Hradišti rozblikaly modré policejní majáčky a zapištěly gumy o vozovku při zastavování osobního auta. Neseděl v něm opilý řidič, ale muž důvodně podezřelý z výroby drog. Policejní jednotka vyskákala z auta a pod hrozbou namířených střelných zbraní policisté vyzvali muže, ať vystoupí z auta. Evidentně překvapený čtyřicátník policisty bez jakéhokoliv odporu poslechl. Kriminalisté jej zadrželi a eskortovali do domu v obci na Uherskohradišťsku, kde jim podezřelý muž dobrovolně vydal pervitin, jehož výrobu krátce před zadržením dokončil. Dlouhodobá práce uherskohradišťských kriminalistů na odhalení a dopadení výrobce drogy tímto momentem dospěla k zásadnímu momentu. V tomto případě úspěšnému. Podezřelý muž vydal kriminalistům téměř profesionálně vybavenou laboratoř k výrobě pervitinu. Kriminalisté na místě zajistili již hotový pervitin a směs, která čekala na dohotovení. Z celkového množství zajištěných látek se mohlo získat přes šedesát gramů pervitinu, který by výrobce mohl rozprodat za zhruba šedesát tisíc korun. Jak hotová droga, tak připravená směs poputují na chemickou expertízu.

Při zajišťování drogy samotné, stejně jako jednotlivých součástek varny vyšlo najevo, že výrobce postupoval velmi odborně a jeho nelegální chemická činnost přinášela kvalitní pervitin zvaný „destilka“. Kriminalisté jej podezřívají z toho, že drogu vyráběl minimálně posledního půl roku vyrobenou, a prodával lidem v regionu, čímž si přivydělával na své živobytí. Sám je dlouholetým pravidelným uživatelem této drogy. Léky, z nichž pervitin vyráběl, si obstarával z Polska, protože nákup podobných léků v potřebných objemech je v českých lékárnách díky zákonným opatřením problematický.

Při výslechu se třiačtyřicetiletý muž z obce na Uherskohradišťsku k výrobě pervitinu přiznal. Kriminalisté jej obvinili ze spáchání trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za což mu ze zákona hrozí až pětileté vězení. Obviněný muž kriminalistům slíbil, že s výrobou pervitinu končí. Vzhledem k tomu, že dosud nebyl soudně trestán, k činu se doznal, dobrovolně vše vydal, nepodali kriminalisté podnět k návrhu na jeho vazební stíhání.


 

11. říjen 2013, por. Mgr. Aleš Mergental

Odkazy do noveho okna

1 varna pervitinu

1 varna pervitinu 

Detailní náhled

2 varna pervitinu

2 varna pervitinu 

Detailní náhled

3 varna pervitinu

3 varna pervitinu 

Detailní náhled

4 varna pervitinu

4 varna pervitinu 

Detailní náhled

5 varna pervitinu

5 varna pervitinu 

Detailní náhled

6 varna pervitinu

6 varna pervitinu 

Detailní náhled

7 varna pervitinu

7 varna pervitinu 

Detailní náhled

8 varna pervitinu

8 varna pervitinu 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem