Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Šli po noteboocích

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Účet po zlodějích: tři vykradená auta a tři ukradené notebooky.  

 

Za tři hodiny zloději ukradli ze tří aut na třech různých místech tři notebooky a k tomu ještě další věci. Celková škoda se dostala přes 170 tisíc korun. Všichni tři okradení odcházeli od svých aut jen na chvíli a i přesto, nebo možná právě proto, v nich nechali odložené cenné věci lákající zloděje. Není vůbec s podivem, že ostatní auta zaparkovaná v jejich okolí vykradená nebyla. Zloději se do aut nevloupávají naslepo a nezkouší, jestli v autě není náhodou něco cenného. Zloději vykrádají ta auta, o nichž ví, že obsahují cenné věci. Buď je pohodlně uvidí přes okýnko volně odložené v autě, nebo když je jejich majitelé ukládají na parkovišti do kufru auta. Nebylo by bezpečnější nenechávat cenné věci v zaparkovaných autech?

V pondělí 27. února v 16:15 přijel sedmatřicetiletý muž na parkoviště před supermarketem Albert v Kunovicích. Zaparkoval, vystoupil, zamkl a odešel nakupovat. V kufru auta nechal notebook. Po patnácti minutách se vrátil a zjistil, že mu v kufru chybí notebook za pět tisíc korun. Zámky auta nebyly nijak porušené. Zavolal na linku 158 a na místo vyjeli hradišťští policisté.

Po dvou hodinách přijímali policisté oznámení o dalším ukradeném notebooku. Dvaačtyřicetiletý muž zaparkoval své BMW na parkovišti před supermarketem Kaufland v Uherském Hradišti a odešel nakupovat. V autě nechal pod zadními sedadly podle jeho slov „schované“ věci. Zadní okna jsou tmavší, tak prý dovnitř není vidět. Za dvacet minut se vrátil z obchodu a našel auto s rozbitým zadním oknem, pod nímž byly věci „schované“. Muž přišel o notebook s příslušenstvím, digitální fotoaparát, mobilní telefon a další věci v hodnotě přes čtyřicet tisíc korun. Tenisovou raketu zloděj na sedadlech nechal. Rozbitím okna vznikla škoda dvacet tisíc korun. Na místo vyjeli policisté spolu s kriminalistickým technikem a začali zjišťovat detailní okolnosti této krádeže.

Za tři čtvrtě hodiny se na lince 158 ozval mužský hlas oznamující další krádež notebooku ze zaparkovaného auta, nyní u motorestu Rasová. Muži ze Slovenska jedoucí ze služební cesty zastavili v 19:00 na parkovišti, zamkli auto a odešli se občerstvit do motorestu. V kufru osobního auta kia nechali tři brašny na notebooky, z nichž jen jedna počítač obsahovala. Zloději si auto i kufr vyčíhli a šli najisto. Prozatím nezjištěným způsobem otevřeli dveře kufru a vybrali z nich všechny tři tašky na notebook. Zavřeli kufr a utíkali pryč. Pozorný řidič kamionu, který seděl v kabině na parkovišti, si všiml utíkající trojice mladíků i pípajícího auta a běžel do restaurace informovat jeho řidiče. Cestou jen zahlédl, jak trojice nasedá do auta, které se rozjelo směrem ke slovenské hranici. Muži přišli o notebook a další věci za více než pětaosmdesát tisíc korun. K motorestu vyjeli bojkovičtí policisté a začali zjišťovat informace k trojici mladíků a autu, jímž zloději odjeli.

Jednotlivé skutky vyšetřují policisté jako spáchané trestné činy krádeže a poškozování cizí věci, za což zákon ukládá až dva roky vězení.


 

28. únor 2012, por. Mgr. Aleš Mergental

Odkazy do noveho okna

1 rozbite okno vykradeneho auta

1 rozbite okno vykradeneho auta 

Detailní náhled

2 rozbite okno vykradeneho auta

2 rozbite okno vykradeneho auta 

Detailní náhled

3 rozbite okno vykradeneho auta

3 rozbite okno vykradeneho auta 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem