Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Šlechetný zloděj

ZLÍNSKO: Peníze z nalezené peněženky si nechal, doklady poslal majiteli. 

Poslední březnový den oznámil policistům z Vizovic čtyřiapadesátiletý muž z Ostravy ztrátu své peněženky včetně veškerých dokladů, platební karty a peněz. Vzpomněl si, že při tankování na čerpací stanici ve Vizovicích, si peněženku položil nejspíš na kapotu svého vozidla a odjel.

Policisté za pomoci kamerových záznamů zjistili, že peněženka spadla muži z kapoty poblíž přechodu pro chodce v centru Vizovic. Chvilku nato místem projížděl třiačtyřicetiletý muž z Vizovic, který si všiml, že vedle silnice leží peněženka. Neváhal, zastavil na nejbližším vhodném místě a šel pěšky zpět, aby si peněženku vzal. Doma zjistil, že uvnitř je 2 700 korun, doklady a platební karty. Peníze si nechal, ale ostatní obsah peněženky vložil do obálky a zaslal na adresu uvedenou v občanském průkazu. Jaké bylo jeho překvapení, když si pro něj pár dní nato přišli policisté.

Ti budou nyní v bankovním ústavu zjišťovat, zda se zloděj prostřednictvím platebních karet nepokusil uhradit nějakou platbu. Případ zatím šetří jako přestupek proti majetku, za který hrozí ve správním řízení několikatisícová pokuta. Pokud by se potvrdilo neoprávněné užití platební karty, jednalo by se o trestný čin neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku s trestní sazbou až dva roky odnětí svobody.

11. dubna 2017, nprap. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem