Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Slavnostní vyřazení

Slavnostní vyřazení nových policistů 

 
 
     V pátek 30. listopadu byli na Střední policejní škole v Praze Hrdlořezích vyřazeni noví policisté. Ti se zde po dobu šesti měsíců učili vše potřebné k výkonu služby. Než budou zařazeni do svých útvarů musí si osvojit vědomosti z práva, veřejného pořádku, dopravní policie, použití zbraně apod.. Stejně tak musí zvládnout fyzickou přípravu. Na konci půlroční základní odborné přípravy skládají noví policisté zkoušky, které je opravňují k výkonu služby. Ne všichni je zvládnou,  přípravu často podcení. Někteří noví kolegové opustili školu ještě v průběhu. Zjistili, že policejní práce není tak jednoduchá jak si možná mysleli a vyžaduje důkladnou přípravu.
      Slavnostního vyřazení se zúčastnilo vedení Střední policejní školy, třídní učitelé jednotlivých tříd, ředitel Krajského ředitelství  policie Středočeského kraje plk. JUDr. Václav Kučera a další hosté. Přítomny byly také pracovnice preventivně informační skupiny PČR Praha – venkov nprap. Štěpánka Zatloukalová a nprap. Markéta Johnová. Mezi novými policisty byli také kolegové, kteří nastupují právě na útvary Praha – venkov. S těmito novými kolegy uskutečnily první pohovor o práci u policie a celou dobu je během přijímacího řízení sledovaly právě ony. Zajímaly se o jejich přípravu ve školním policejním středisku v Solenicích, kde trávili nováčci měsíc před nástupem do školy.
      Hosté blahopřáli novým kolegům k úspěšnému absolvování půlroční základní přípravy a některé z nich odměnili za jejich přístup ke studiu. Několika policistům byl předán peněžitý dar, stržm. Milanu Olšákovi byla předána medaile za mimořádnou mimoškolní aktivitu a příkladný přístup ke studiu. Právě tento policista posílí řady svých kolegů na Praze venkov – ZÁPAD.
     Dne 2. listopadu nastoupili noví policisté do Školního policejního střediska ve Vinoři, kde si budou své nabyté vědomosti nejen zdokonalovat, ale budou je také aplikovat na konkrétních případech. Součástí posledních dvou měsíců přípravy je také řízená praxe na jednotlivých útvarech územních odborů. Zde se budou již zúčastňovat služeb společně se svými zkušenějšími kolegy a aplikovat získané vědomosti v praxi.
 
 

vytisknout  e-mailem