Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Slavnostní vyhodnocení podzimního kola projektu PŘES BARIÉRY S POLICIÍ

KRAJ- Pomohli jsme již 18 klientům Konta Bariéry. Terezka a Karel využijí finance na mechanický vozík. 

Ve středu 25. ledna 2023 se v budově Krajského ředitelství policie Středočeského kraje uskutečnilo velmi milé a příjemné setkání mezi zástupci vedení středočeské policie, Středočeského kraje, Nadace Konta Bariéry – Charty 77, Zdravotní pojišťovny MV ČR 211 a především za účasti 14leté mladé slečny Terezky. V podzimním kole jsme vybírali finanční prostředky pro Terezku a pana Karla, ten se ale nemohl osobně dostavit. Šeky mu proto předali o několik dní později zástupci Konta Bariéry.

Všichni se sešli ke slavnostnímu vyhlášení podzimního kola projektu Přes bariéry s policií, ocenění nejlepších sportovců, ale především proto, aby předali šeky na celkovou částku 95.537 Kč Terezce a 49.144 Kč panu Karlovi. Krásnou částku téměř 110 tisíc korun pro oba klienty mezi sebou vybrali středočeské policistky a policisté spolu s občanskými zaměstnanci. Dalších 30.000 Kč darovala Zdravotní pojišťovna MV ČR 211, a to za studenty středních škol, kteří se projektu aktivně zúčastnili.

Šeky převzala Terezka společně s tatínkem z rukou ředitele Krajského ředitelství policie Středočeského kraje brig. gen. JUDr. Václava Kučery, PhD., MBA, hejtmanky Středočeského kraje Petry Peckové a Jany Schillerové ze Zdravotní pojišťovny MV ČR 211.

Všichni zúčastnění se shodli, že projekt má velký smysl a paní hejtmanka ocenila policisty, kteří již 5 let touto cestou přispívají na potřebné klienty a dle jejích slov tak beze zbytku naplňují heslo policie „Pomáhat a chránit“. Zhodnotila, že na projektu bude se středočeskou policií velmi ráda spolupracovat i nadále a popřála Terezce a její rodině, ale i všem ostatním, hlavně hodně zdraví.

Ředitel středočeské policie brig. gen. Václav Kučera policistům poděkoval za jejich nemalé finanční příspěvky a ocenil partnery akce za jejich významnou spolupráci na projektu. Uvedl, že se těší na další spolupráci i v dalších letech.

Za Konto Bariéry doprovodila Terezku paní Lucie Nekvasilová, která ocenila přístup policistů a dalších partnerů na společném projektu a zdůraznila, jak moc si této spolupráce a pomoci jejich klientům váží. Paní Nekvasilová zároveň převzala šeky pro pana Karla, které mu následně osobně předá.

V rámci podzimní části projektu bylo oceněno 5 studentů středních škol, kteří získali nejlepší výsledky v rámci fyzických testů, které si v projektu mohli vyzkoušet.
Nejvíce bodů (80) získal Lukáš S. ze SOŠ a SOU stavební Kolín, David Š. (79) z Gymnázia Z. Wintra Rakovník, Matěj B. (73) ze Střední průmyslové školy Vlašim, Jan N. (73) z Gymnázia Václava Hraběte Hořovice a Vojtěch B. (72) ze SŠ letecké a výpočetní techniky Odolena Voda.

Tři z těchto studentů Lukáš, Matěj a Vojtěch přijali pozvání a při slavnostním setkání se osobně mohli setkat s Terezkou, na kterou i oni svým zapojením do projektu, přispěli a pomohli jí splnit sen o novém vozíku.

Ti, kteří úspěšně zvládli fyzické testy, které jsou jednou z podmínek splnění přijímacího řízení, obdrželi voucher, ten jim zaručí, že v případě zájmu o práci u středočeské policie už znovu nemusí fyzické testy absolvovat.

Terezka (14 let)
Terezka je mladá slečna, která se vypořádává s následky tragické dopravní nehody. Při návratu ze školní akce ji ve vysoké rychlosti srazilo auto, s těžkým poraněním mozku a mnohočetnými zlomeninami bojovala v nemocnici o život. S velkým štěstím a díky skvělé péči lékařů svůj boj vyhrála a nyní se znovu snaží vrátit k běžným věcem. Po dvou letech usilovných rehabilitací se mohla od září znovu vrátit do školy.
Na cestu do školy ale nutně potřebuje skladný zdravotní vozík, jehož pořizovací cena je 100 tisíc korun.
Díky vybraným finančním prostředkům, které jsme společně celé podzimní kolo vybírali se jí nyní sen splní a po velkých trápeních, kterými si prošla, jí snad usnadní běžný život.

Karel (41 let)
Karel si v 19 letech těžce poranil páteř při pádu z kola. Ochrnul na nohy, částečně i na ruce a zůstal upoutaný na invalidní vozík. Ani jeho vážný zdravotní stav nezabránil Karlovi vystudovat vysokou školu a najít si práci, která ho baví. Zůstal mu i nadšení pro sport, ročně ujede na handbiku tisíc kilometrů. K aktivnímu životu ale Karel potřebuje odpovídající mechanický vozíky, protože ten jeho už dosluhuje. Aktivní mechanický vozík je ale bohužel finančně nákladný a nad jeho finanční možnosti. I on je díky vybraným finančním prostředkům blíže ke splnění svého snu o novém vozíku a my jsme moc rádi, že jsme mu mohli pomoci.
 

Projekt vznikl v roce 2018 – již 5 let pomáháme těm, kteří to potřebují a také se snažíme se prostřednictvím sportu oslovit mladé studenty k práci u Policie České republiky, a hlavně je i motivovat ke sportovním aktivitám. 

Terezka a Karel jsou již 17.  a 18. klientem, kterým jsme v rámci projektu mohli vybranými finančními prostředky pomoci a přispět ke zkvalitnění života. Celkem jsme na těchto 18 klientů vybrali za 5 let realizace projektu 1,6 milionu korun.

por. Ing. Bc. Barbora Schneeweissová
tisková mluvčí
26. ledna 2023

vytisknout  e-mailem