Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Slavnostní vyhodnocení jarního kola projektu PŘES BARIÉRY S POLICIÍ

KRAJ - Pomohli jsme již 16. klientovi Konta Bariéry. Dáše jsme darovali 110 tisíc korun. 

V pátek 20. května 2022 se v prostorách Muzea Policie České republiky uskutečnilo velmi milé setkání mezi zástupci středočeské policie, Středočeského kraje, Nadace Konta Bariéry, Zdravotní pojišťovny MV ČR 211 a především za účasti 17leté slečny Dáši a její maminky.

Všichni se sešli ke slavnostnímu vyhlášení jarního kola projektu Přes bariéry s policií, ocenění nejlepších sportovců, ale především proto, aby předali šek na částku 110.730 Kč právě Dáše. Krásnou částku téměř 84 tisíc korun pro Dášu mezi sebou vybrali středočeské policistky a policisté spolu s občanskými zaměstnanci. Zbylé finance darovala Zdravotní pojišťovna MV ČR 211, a to za studenty středních škol, kteří se projektu zúčastnili. Hejtmanka Středočeského kraje Petra Pecková se na slavnostním předání rozhodla Dáše věnovat dalším 100 tisíc korun.

Šeky převzala Dáša společně s maminkou z rukou ředitele Krajského ředitelství policie Středočeského kraje brig. gen. JUDr. Václava Kučery, PhD., MBA, hejtmanky Středočeského kraje Petry Peckové a Mgr. Vladimíra Babice ze Zdravotní pojišťovny MV ČR 211.

Všichni zúčastnění se shodli, že projekt má velký smysl a paní hejtmanka ocenila policisty, kteří již 5 let touto cestou přispívají na potřebné klienty a dle jejích slov tak beze zbytku naplňují heslo policie „Pomáhat a chránit“.

Ředitel středočeské policie brig. gen. Václav Kučera policistům poděkoval za jejich nemalé finanční příspěvky a ocenil partnery akce za jejich významnou spolupráci na projektu.

Za Konto Bariéry doprovodila Dášu paní Petra Seberová, která ocenila přístup policistů a dalších partnerů na společném projektu a řekla, jak moc si této spolupráce a pomoci jejich klientům váží. 
Samotná Dáša pak neskrývala dojetí z tak velkého příspěvku, který díky projektu Přes bariéry s policií získala a poděkovala všem, kteří jí přispěli.

V rámci projektu byli oceněni studenti středních škol, kteří získali nejlepší výsledky v rámci fyzických testů, které si v projektu mohli vyzkoušet. Ti, kteří úspěšně zvládli fyzické testy, které jsou jednou z podmínek splnění přijímacího řízení, obdrželi voucher, ten jim zaručí, že v případě zájmu o práci u středočeské policie už znovu nemusí fyzické testy absolvovat.

Dáša je 17letá slečna, která se učí na kadeřnici a kosmetičku. Je to něco, co ji baví a čemu se chce v životě věnovat. K aktivnímu životu ale potřebuje bionickou protézu, v šesti letech totiž přišla kvůli rakovině o část levé nohy. Pořizovací cena bionické protézy je ale 650 tisíc korun.

Dáša má odhodlání, vůli a chuť na sobě pracovat. Pro splnění svých snů a cílů, pro kvalitní život s prací, která ji bude bavit, potřebuje ale i odpovídající kvalitní protézu. Už teď je ale díky našemu projektu Přes bariéry s policií mnohem blíž ke splnění svého snu.

Projekt vznikl v roce 2018 – již 5 let pomáháme těm, kteří to potřebují a také se snažíme se prostřednictvím sportu oslovit mladé studenty k práci u Policie České republiky, a hlavně je i motivovat ke sportovním aktivitám. Od roku 2018 do současnosti prošlo naším projektem již přes 4500 studentů a více jak 1800 jich úspěšně splnilo fyzické testy.

Dáša je již 16. klientem, kterého Nadace Konto Bariéry Charta 77 – vybrala a kterému poskytujeme vybrané finanční prostředky na zkvalitnění života. Celkem jsme na těchto 16 klientů vybrali za 5 let realizace projektu téměř 1,4 miliónu korun.

por. Ing. Bc. Barbora Schneeweissová
tisková mluvčí
23. května 2022

vytisknout  e-mailem