Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Slavnostní služební slib nováčků

V pátek dopoledne se sešlo 59 policejních nováčků v Novoměstské radnici v Praze 2, aby slavnostně složili služební slib a započali tak svou profesní kariéru. 

Slavnostní služební slib zazněl v tradiční podobě:

„Slibuji na svou čest a svědomí, že při výkonu služby budu nestranný a budu důsledně dodržovat právní a služební předpisy, plnit rozkazy svých nadřízených a nikdy nezneužiji svého služebního postavení. Budu se vždy a všude chovat tak, abych svým jednáním neohrozil dobrou pověst bezpečnostního sboru. Služební povinnosti budu plnit řádně a svědomitě a nebudu váhat při ochraně zájmů České republiky nasadit i vlastní život.“

Ceremoniálu se zúčastnili čelní představitelé Policejního prezídia ČR a Krajského ředitelství policie hlavního města Prahy v čele s 1. náměstkem policejního prezidenta brigádním generálem Martinem Vondráškem a ředitelem Krajského ředitelství policie hlavního města Prahy plukovníkem Janem Ptáčkem. Přítomen byl také ředitel Ředitelství služby cizinecké policie plukovník Milan Majer, neboť část slibujících nováčků je služebně zařazena právě na tomto útvaru.

Při této slavnostní ceremonii si policejní nováčci převzali pamětní listy, které jim budou tento významný den připomínat.

Tato slavnostní událost je již tradičně také jedinečnou příležitostí k ocenění stávajících policistů, kteří dlouhodobě dosahují těch nejlepších pracovních výsledků a mohou tak být nováčkům jednoznačným příkladem a vzorem.

Dnes měli policejní elévové navíc jedinečnou příležitost být přítomni udělení nejvyššího ocenění, tedy kordu Policie ČR, který uděluje výhradně policejní prezident. Toto ocenění si dnes z rukou 1. náměstka policejního prezidenta a ředitele pražské policie převzal náměstek ředitele pro službu kriminální policie a vyšetřování Krajského ředitelství policie hlavního města Prahy plukovník JUDr. Ivan Smékal.

por. Mgr. Tomáš Hulan 23. 11. 2018

Odkazy do noveho okna

1 brig. gen. Martin Vondrášek

1 brig. gen. Martin Vondrášek 

Detailní náhled

2 plk. Jan Ptáček

2 plk. Jan Ptáček 

Detailní náhled

3 oceněný náměstek Smékal a čelní přestavitelé PČR

3 oceněný náměstek Smékal a čelní přesta... 

Detailní náhled

4 předání pamětních listů 1

4 předání pamětních listů 1 

Detailní náhled

5 předání pamětních listů

5 předání pamětních listů 

Detailní náhled

6 slibující policisté

6 slibující policisté 

Detailní náhled

7 novopečení policisté

7 novopečení policisté 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem