Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Slavnostní otevření vstupních prostor

VSETÍNSKO: Projekt P1000 ve Vsetíně. 

V pondělí v deset hodin dopoledne byly slavnostně otevřeny zrekonstruované vstupní prostory budovy Policie ČR ve Vsetíně na ul. Hlásenka 1516. Otevření se zúčastnil ředitel Krajského ředitelství policie Zlínského kraje plk. Ing. Bedřich Koutný. Pozvání na slavnostní otevření přijalo několik vážených hostů z řad starostů, zástupců měst a vedoucích přestavitelů institucí, se kterými spolupracujeme.
 
V budově Policie ČR na ul. Hlásenka 1516 ve Vsetíně v současné době sídlí obvodní oddělení, oddělení obecné a hospodářské kriminality, vedení územního odboru, dopravní inspektorát, oddělení zbraní a také cizinecká policie. V rámci rekonstrukce byl vybudován bezbariérový přístup pro hendikepované občany. Rodiče s dětmi určitě uvítají dětský koutek a přebalovací pult. Ve vstupních prostorech vznikla recepce, kde příchozí získají od vyškolených civilních pracovnic Policie ČR veškeré informace. Kolegyně jsou na recepci přítomny od 6 do 18 hodin. Po osmnácté hodině, v noci a během víkendů je v budově trvale přítomen policista vykonávající dozorčí službu. Nepřetržitou službu vykonává policista ve vchodu, který je blíž k budově městského úřadu. Před rekonstrukcí dozorčí služba sídlila v druhém vchodu (vzdálenějším od budovy městského úřadu). Tento vchod je v současné době uzavřen, ale začátkem příštího roku bude zprovozněn a určen pro veřejnost, která si půjde vyřizovat náležitosti týkající se cizinecké problematiky.
 
Stavební práce proběhly díky projektu Ministerstva vnitra ČR s názvem P 1000, který je financován z fondů Evropské unie. Policisté z obvodního oddělení se dočkali nové místnosti pro dozorčí službu, jednacích a výslechových místností a nových cel. 
  
Něco z historie budovy Policie ČR
 
Výběr stavebního místa pro budovu byl započat již roku 1959. Původně měla budova vzniknout na místě, kde v současné době stojí Dům kultury,ale v roce 1961 se rozhodlo, že místo výstavby bude přesunuto nedaleko – naproti přes cestu. Stavit se začalo o dva roky později, v roce 1963. Stavba byla dokončena v roce 1965 a k užívání byla dána o rok později. Objekt byl určen pro výuku příslušníků SNB – důstojnická později praporčická škola s internátem. V té době v budově sídlilo i Okresní oddělení VB Vsetín. Až v dubnu 1978 byla budova zcela předána pro účely Krajské správy Sboru národní bezpečnosti Ostrava. Od roku 1990 působilo v budově Okresní ředitelství a Obvodní oddělení Policie ČR Vsetín. V roce 2007 byla budova převedena pod Krajskou správu Jihomoravského kraje a v roce 2009 pod Krajské ředitelství policie Zlínského kraje. Na jaře letošního roku byla započata celková rekonstrukce vnějšího pláště a střechy budovy. V rámci této rekonstrukce došlo k výměně oken, zateplení budovy, k výměně garážových vrat, vchodů do budovy a rekonstrukce vstupních prostor.
 
 
 20. prosince 2012, por. Mgr. Lenka Javorková
Odkazy do noveho okna

Slavnostní otevírání Vsetín

Slavnostní otevírání Vsetín 

Detailní náhled

Slavnostní otevření Vsetín

Slavnostní otevření Vsetín 

Detailní náhled

Slavnostní otevření Vsetín

Slavnostní otevření Vsetín 

Detailní náhled

Slavnostní otevření Vsetín

Slavnostní otevření Vsetín 

Detailní náhled

Slavnostní otevření Vsetín

Slavnostní otevření Vsetín 

Detailní náhled

Slavnostní otevření Vsetín

Slavnostní otevření Vsetín 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem