Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Slavnostní otevření recepce na Obvodním oddělení Policie ČR Kaplice

Český Krumlov - Také dnes se slavnostně otevíralo komunikační centrum, tentokrát recepce v Kaplici. 

Ředitel řízení lidských zdrojů plk.Pavel Kučera.jpg Ředitel řízení lidských zdrojů plk.Pavel Kučera.jpg

Na Obvodním oddělení Policie České republiky v Kaplici dnes 31. března 2009 ve 14. hodin slavnostně otevřel ředitel pro řízení lidských zdrojů Krajského ředitelství policie Jihočeského kraje Pavel Kučera a koordinátor územního odboru vnější služby Český Krumlov Pavel Macák společně s dalšími hosty recepci, která byla nově vybudovaná v rámci projektu P1000.  

Cílem projektu P1000 je kromě jiného odstranění bariér mezi veřejností a policií a nové prostředí by tak mělo pomoci k budování trvalé důvěry mezi občany a policisty. Zlepšení pracovního prostředí by se mělo odrazit nejen v kvalitě práce policistů, kterých zde v současné době slouží šestadvacet, ale také ve spokojenosti občanů, kteří zde budou veskrze nepříjemné záležitosti vyřizovat v příjemném a moderním prostředí. 

Služebna je vybavena veškerými moderními technologiemi (PC, Internet atd.). Samozřejmostí je i bezbariérový přístup a sociální zařízení pro hendikepované občany, rodiče s dětmi budou moci při čekání na vyřízení své záležitosti využít dětský koutek a maminky přebalovací pult.

Koordinátor odboru vnější služby kpt. Pavel Macák.jpg Koordinátor odboru vnější služby kpt. Pavel Macák.jpg

Částka za rekonstrukci a modernizaci recepce včetně jejího vybavení dosáhla 3.951.507 Kč.

Pracovníkem recepce je vyškolený civilní zaměstnanec, v tomto případě muž, bývalý policista, který kvalifikovaně poradí příchozím občanům s jejich dotazy. Ty ne vždy souvisejí s policejní prací - mnohdy se jedná například o problémy občansko-právní, či dotazy na místní kulturní památky nebo orientaci ve městě a jeho okolí.

Projekt P1000 bude i nadále pokračovat po celé naší republice, včetně českokrumlovského okresu. Policie i občané se tak již v příštím roce dočkají důstojnějších podmínek i na dalších Obvodních odděleních Policie ČR jako je Větřní, Vyšší Brod (2009) a Lipno nad Vltavou a Křemže (2010).

Další informace o projektu P1000 lze najít např. na internetové adrese:  http://www.mvcr.cz/clanek/p1000.aspx.

 

por. Bc. Michaela Hončíková (pcrckpis@mvcr.cz)

vytisknout  e-mailem