Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Slavnostní otevření policejního oddělení v Krásném Březně

ÚSTÍ NAD LABEM - Jedná se o služebnu Policie ČR, která patří k nejmodernějším v České republice. 

Dne 23. března bylo slavnostně otevřeno nové obvodní oddělení policie Krásné Březno v Ústí nad Labem. Slavnostní akce se zúčastnilo vedení městského obvodu v čele se starostkou Yvetou Tomkovou a ředitel Krajského ředitelství policie Ústeckého kraje plk. Jaromír Kníže, a další vážení hosté z řad zhotovitele stavby a zástupci policie. Policie se do exponované a problematické čtvrti vrací po 11 letech. Sídlit bude v obecním objektu ve Vojanově ulici, přímo uprostřed sídliště. „Plníme slib, který jsme obyvatelům dali a vracíme policii do Krásného Března. Bezpečnost a pořádek jsou našimi prioritami, proto jsme o služebnu usilovali,“ říká starostka neštěmického obvodu Yveta Tomková.

Kontakt:

Poštovní adresa:
POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY
KRAJSKÉ ŘEDITELSTVÍ POLICIE
ÚSTECKÉHO KRAJE
OBVODNÍ ODDĚLENÍ KRÁSNÉ BŘEZNO
VOJANOVA 601/48, ÚSTÍ NAD LABEM 400 07

Telefon:
974 427 800

Nově zrekonstruovaná budova sloužila původně jako školka, naposledy ji měl v nájmu provozovatel restaurace. Opravy stály 30 milionů korun, vyšly z otevřeného výběrového řízení, a zahrnovaly nejen kompletní rekonstrukci budovy jako takové, ale i okolních komunikací, aby plnily veškeré požadavky. „S policií jsme úzce spolupracovali od první čárky ve studii přes projektovou dokumentaci až po rekonstrukci jako takovou. Vše je uzpůsobené jejím požadavkům,“ doplňuje starostka Yveta Tomková s tím, že celý projekt od nápadu, přes zpracování studie, náročné projektové dokumentace a rekonstrukce trval přibližně tři roky, což je na ústecké poměry velmi rychlé. Služebna patří k nejmodernějším, které Policie ČR v České republice má.  

V průběhu slavnostního otevření ředitel krajské policie plk. Jaromír Kníže uvedl: „Chtěl bych velmi poděkovat všem, kteří se na stavbě podíleli, zvláště pak zástupcům samosprávy, že umožnili vytvořit, zmodernizovat a pronajmout nám objekt, který je nyní dispozičně upraven tak, aby vyhovoval svému účelu a samozřejmě zlepšil podmínky pro práci policistů. Krásné Březno získalo tímto skutečně jedno z nejlepších obvodních oddělení v Ústeckém kraji, které tak poskytuje služby v důstojnějším a zabezpečenějším prostředí. Pozitivně hodnotíme, že se objekt obvodního oddělení vrátil na teritorium své působnosti a přiblížil se tak obyvatelům této městské části.

Slavnostní otevírání obvodního oddělení se neslo v duchu dalšího ocenění. Krajský ředitel se rozhodl udělit medaili cti za dlouhodobou a příkladnou spolupráci s Krajským ředitelstvím policie Ústeckého kraje, zejména při zlepšování podmínek policistů pro službu a rozvíjení důvěry a pocitu bezpečí s obyvateli města Ústí nad Labem paní starostce městského obvodu Ústí nad Labem – Neštěmice Yvetě Tomkové.

Zároveň bylo předáno další ocenění, kdy ředitel Krajského ředitelství policie Ústeckého kraje udělil pamětní nůž plukovníkovi ve výslužbě Vladimíru Danylukovi za iniciativní přístup a osobní nasazení, díky kterému byl zrekonstruován a získán do pronájmu nový objekt pro obvodní oddělení policie Krásné Březno.

Ústí nad Labem 28. března 2023
por. Veronika Hyšplerová
mluvčí policie Ústeckého kraje

vytisknout  e-mailem