Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Slavnostní otevření nové budovy cizinecké policie v Libereckém kraji

KRAJ - Cizinecká policie Krajského ředitelství policie Libereckého kraje má nové zázemí v Hrádku nad Nisou. 

Rekonstrukce objektu byla zahájena v březnu roku 2021. Velmi důležitá při tomto projektu byla podpora místní samosprávy a místních politiků. Samotná rekonstrukce stála přes 16 milionů korun.Tyto náklady hradilo město Hrádek nad Nisou, a to z části i z evropské dotace. Policie ČR se podílela na spolufinancování vybavením zázemí pro policisty částkou přes 1 milion korun. Objekt je nadále v majetku města. Samotná realizace se uskutečnila v rámci projektu CBSC (Cross border security cooperation). Budova bude sloužit jako společná služebna pro české a německé policisty. Prostory jsou koncipované pro 40 policistů. Již nyní probíhají společné hlídky, akce, školení vnitrostátního práva, kurzy českého a německého jazyka, společné výcviky taktiky a samozřejmě policisté již nyní vykonávají společné hlídky.

Slavnostního otevření objektu se dnes odpoledne zúčastnil ředitel Krajského ředitelství policie Libereckého kraje plk. Ing. Ondřej Musil, hejtman Libereckého kraje Martin Půta, starosta města Hrádku dan Nisou Mgr. Josef Horinka, dále za krajské ředitelství policie náměstek krajského ředitele pro vnější službu plk. Mgr. Pavel Bartoš, MBA, náměstek krajského ředitele pro ekonomiku Ing. Vladimír Libnar, vedoucí odboru cizinecké policie plk. Mgr. Martin Patka, emeritní ředitel Krajského ředitelství police Libereckého kraje plk. Mgr. Vladislav Husák.

Ředitel plk. Musil ve svém projevu mimo jiné řekl: „Jsem velice rád, že se tento projekt dokončil, a že je budova právě zde v Trojzemí (poznámka hranice Česka, Německa, Polska). Musím poděkovat jak panu hejtmanovi Martinu Půtovi, tak samozřejmě i panu starostovi Josefu Horinkovi, protože bez jejich nadšení a podpory, by tento projekt nebyl dokončen.“ Hejtman Martin Půta ve svém projevu popřál všem policistům, aby se jim v těchto nových prostorech dobře sloužilo, a že je velice rád, že policisté z cizinecké policie našli nové zázemí právě v Hrádku nad Nisou, kdy v dnešní složité době budou policisté zapotřebí u každé hranice. Starosta města pan Horinka: „ Jsem velmi rád, že zde budou sloužit další policisté, kteří budou dohlížet na bezpečnost občanů a tím se zvýší i pocit bezpečí ve městě.“ Po slavnostním přestřižení stuhy si každý mohl prohlédnout dokončenou rekonstrukci budovy.


14. 10. 2022
mjr. Mgr. Jana Světlá
vedoucí oddělení tisku a prevence KŘP Libereckého kraje
 

Odkazy do noveho okna

Hrádek nad Nisou (1)

Hrádek nad Nisou (1) 

Detailní náhled

Hrádek nad Nisou (2)

Hrádek nad Nisou (2) 

Detailní náhled

Hrádek nad Nisou (3)

Hrádek nad Nisou (3) 

Detailní náhled

Hrádek nad Nisou (4)

Hrádek nad Nisou (4) 

Detailní náhled

Hrádek nad Nisou (5)

Hrádek nad Nisou (5) 

Detailní náhled

Hrádek nad Nisou (6)

Hrádek nad Nisou (6) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem