Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Nové dětské dopravní hřiště v Osečné na Českodubsku

LIBERECKO - V pátek 3. září 2021 proběhlo v odpoledních hodinách slavnostní otevření nového dětského dopravního hřiště v prostoru MŠ a ZŠ. 

5
Na konci uplynulého týdne proběhlo v obci Osečná na Českodubsku slavnostní otevření nového dětského dopravního hřšitě pro veřejnost v areálu základní a mateřské školy. Nové hřiště se nachází na prostranství mezi budovou základní školy a budovou mateřské školy, kde se nacházelo doposud provizorní dopravní hřiště. Na jeho místě vzniklo nové, funkční hřiště s herními prvky. Bude sloužit pro volnočasové i výukové aktivity školních a předškolních dětí. V odpoledních hodinách budou moci nové hřiště využít i místní obyvatelé.

Děti patří mezi nejohroženější skupinu účastníků silničního provozu, proto je důležité vychovávat je a budovat v nich návyky coby účastníků silničního provozu již od útlého dětství. Děti vstupují do silničního provozu, kde na ně čeká řada nebezpečí, proto je dobré, aby na tyto situace byly včas připravené. Nejvhodnějším místem, kde je možné praktikovat dopravní výchovu, jsou bezpochyby dopravní hřiště. 

Projekt „Dětské dopravní hřiště ZŠ a MŠ Osečná" byl realizován za přispění prostředků státního rozpočtu ČR z programu Ministerstva pro místní rozvoj.

7Slavnostní otevření proběhlo za přítomnosti starosty obce, který všechny přítomné seznámil se samotným projektem a také jeho financováním a využitím, a dále také za přítomnosti, projektantů, zhotovitelů, zástupců Krajského úřadu Libereckého kraje, ředitele MŠ a ZŠ Osečná, zástupců BESIP a Policie ČR a dalších významných hostů.

Nechyběl ani dopravní program za účasti BESIPU, Policie České republiky a dopravních expertů. Děti i dospělí si mohli odnést drobné dárky, preventivní materiály či reflexní prvky, které přispějí k jejich bezpečnosti v silničním provozu.


7. 9. 2021
kpt. Bc. Vladimíra Šrýtrová
koordinátorka prevence KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem