Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Slavnostní otevření dětského dopravního hřiště v Kravařích

ČESKOLIPSKO - V úterý 15. září 2020 otevřel slavnostně starosta obce Kravaře v areálu mateřské školy nové dětské dopravní hřiště. 

11
Slunečný den, natěšené děti, krásná hudba a bohatý doprovodný program. Tak vypadalo dopoledne 15. září 2020 v Kravařích v Čechách. Starosta malebné obce Ing. Vít Vomáčka, MBA zde slavnostně otevřel dětské dopravní hřiště a jako čestného hosta si pozval ředitele Krajského ředitelství policie Libereckého kraje plk. Mgr. Vladislava Husáka. 

Po úvodních proslovech se mladí nadšenci, rozděleni do několika skupin, rozmístili po celém areálu MŠ Kravaře a prozkoumávali netradiční pojetí dopravního hřiště. To je samozřejmě vybaveno vodorovným i svislým značením, několika přechody pro chodce, tak i železničním přejezdem a nechybí ani krásný heliport a kruhové objezdy. Zastupitelé obce skvěle využili zázemí nové asfaltové silnice v areálu školky a vytvořili vhodné podmínky pro správný nácvik bezpečného pohybu v silničním provozu pro ty nejmladší.

Na děti čekali i zástupci jednotlivých složek integrovaného záchranného systému 12a BESIP, kteří si pro ně připravili různé soutěže s příhodnou tématikou. Policisté z Krajského ředitelství policie Libereckého kraje pro ně přivezli hned dva motocykly zn. BMW, služební vozidlo vybavené výstražným a rozhlasovým zařízením a obdivovat mohly i policejní vozidlo zn. Mercedes Benz Sprinter. Děti z mateřské i základní školy si na stanovišti policistů zahrály velké dřevěné pexeso s obrázky dopravních značek a za vyplnění úkolů různé náročnosti z oblasti dopravy a bezpečí si od preventistů odnesly drobné dárky a propagační materiál. Nutno podotknouti, že i místní pedagogický sbor si převzal přímo z rukou policejního ředitele příhodný dárek v podobě dopravních čepic a budou tak moci řídit provoz na dětském hřišti ve stylu dopravních policistů.

Nechyběla ani biketrialová show Jana Sladkého, která sklidila zejména u dětí velký úspěch. 

Atmosféru slavnostního dopoledne si ratolesti i učitelé dozajisté užili a občané Kravař i přilehlých obcí se těší na budoucí využití hřiště.
 

16. 9. 2020
nprap. Bc. Dana Burešová
preventista 

vytisknout  e-mailem