Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Slavnostní odpoledne

I ředitel si přišel na své 

 

     Středeční odpoledne druhého září se neslo ve slavnostním duchu, když v budově Středočeského kraje ve Zborovské ulici v Praze třicet šest nových příslušníků Policie České republiky složilo Služební slib, že budou řádně plnit svoje povinnosti a nezneužijí svého služebního postavení.

 

 

     Tohoto slavnostního aktu se zúčastnil hejtman Středočeského kraje pan MUDr. David Rath, ředitel Krajského ředitelství policie Středočeského kraje plk. JUDr. Václav Kučera a jeho náměstci, ředitel Ředitelství pro řízení lidských zdrojů plk. Ing Roman Fidler a další významní hosté.

 

     Pan Rath během svého proslovu k novým policistům řekl, že si velmi váží jejich rozhodnutí posílit policii Středočeského kraje. „ Chci Vám popřát pevné nervy, protože policie je často konfrontována s lidmi, kteří by byli mnohem šťastnější, kdyby žádní policisté nebyli. Drtivá většina lidí si Vaší práce váží a věří Vám“ dodal pan Rath ke konci svého projevu.

 

     I krajský ředitel se ujal slova. Hned na začátku osvětlil nováčkům, že ne vždy je práce u Policie České republiky jednoduchá. „ Budou na Vás kladeny velké nároky, neboť zatíženost Policie Středočeského kraje je veliká, protože právě Středočeský kraj je největší v republice“ Ke konci proslovu jim popřál hodně úspěchů: „ Když na sobě budete pracovat, určitě uspějete“. Také ještě zdůraznil, že jejich služba je služba veřejnosti.

 

     Všech třicet šest příslušníků se pak na povel postavilo do řádného pozoru a po přečtení Slavnostního slibu jednohlasně řeklo: „Tak přísaháme.“

 

 

     Plukovník inženýr Roman Fidler po slavnostním aktu jménem policejního prezidenta poděkoval plukovníku doktoru Václavu Kučerovi za třicetiletou službu u policie a zároveň mu předal významné ocenění.

předání pamětního listupředání pamětního listu

vytisknout  e-mailem