Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Slavnosti bojových umění

MS kraj - Slavnosti bojových umění se letos poprvé uskutečnily v multifunkční aule GONG Dolní Vítkovice.  

SBU II.jpgV neděli 13. října se pod záštitou ředitele Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje pana plk. Mgr. Tomáše Kužela konaly „Slavnosti bojových umění“, letos poprvé v multifunkční aule GONG Dolní Vítkovice.

Pořadatelem byl již tradičně oddíl AIKIDO Sportovního klubu policie Ostrava v čele s předsedou oddílu AIKIDO SKP Ostrava nprap. Ing. Kamilem Kozákem, instruktorem výcviku služební přípravy, místopředsedou oddílu prap. Radimírem Macháčkem, inspektorem obvodního oddělení policie Ostrava-Přívoz a učitelem oddílu prap. René Grygarem, inspektorem odboru cizinecké policie. Všichni tři policisté mají s přípravou dlouholeté zkušenosti z předešlých ročníků. To ovšem neznamená, že by organizování brali na lehkou váhu. Opak je pravdou a výsledek je také znát. Festival je rok od roku propracovanější, líbivější a zajímavější. Moderování se s šarmem a bezprostředností ujal ostravský herec Vladimír Polák. Speciálními hosty programu byli sólisté baletu Národního divadla Moravskoslezského Lucie Skálová a Po-Ju Lin, kteří v úvodu předvedli scénu z baletu japonského skladatele Ryuichi Sakamota Poslední samuraj.

SBU I.jpgV bohatém programu se prezentovaly oddíly: AIKIDO, JUDO, KARATE, TAEKWON-DO, MUAY-THAI, CHAN SHAOLIN SI A DJU SU KUNG FU, CAPOEIRA CANDEIAS a K 1 SPORT. Vystupující předvedli své dovednosti s takovou vervou a nasazením, až se občas tajil dech. Zvlášť u nejmladší generace bylo vidět, s jakým zápalem a nadšením se svému vybranému bojovému umění věnují.

Výtěžek akce byl již devátým rokem poukázán na konto Nadace policistů a hasičů – vzájemná pomoc v tísni. K vybraným 23 000,- Kć přispěli nejen platící diváci, ale také vystupující včetně moderátora, kteří se vzdali nároku na honorář. Předsedovi nadace policistů a hasičů panu PHDr. Ladislavu Šuterovi šek za hotovost vybranou na festivalu předali ministr vnitra Ing. Matin Pecina, MBA společně s ředitelem krajského ředitelství plk. Mgr. Tomášem Kuželem a předsedou oddílu AIKIDO SKP Ostrava Ing. Kamilem Kozákem.SBU III.jpg

Přestože příprava festivalu je časově náročné a policisté, kteří jí pravidelně rok co rok organizují jsou vytíženi nejen pracovně, ale také svou dobrovolnou instruktorskou činností v oddíle AIKIDO SKP Ostrava, přepokládáme, že pro ohromný ohlas se milovníci bojových umění z řad účinkujících
ale také z řad diváků, znovu za rok setkají.

Závěrem je ještě dlužno připomenout, že akce by se nezdařila bez finanční a také jiné pomoci sponzorů (uvedených na plakátu propagující tuto akci), kteří významně přispěli a bez již zmíněné skutečnosti, že všichni účinkující se vzdali nároku na honorář.

por. Mgr. Daniela Vlčková
Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje
 

vytisknout  e-mailem