Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Slavnosti bojových umění

MS kraj - výtěžek akce byl poukázán na konto Nadace policistů a hasičů  

sbu_2015_04.jpgV sobotu 26. září se pod záštitou ředitele Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje plk. Mgr. Tomáše Kužela konaly v Domě kultury města Ostravy „Slavnosti bojových umění“. Tradiční hlavní program byl rozšířen o celou řadu doprovodných akcí. V prostoru před kulturním domem měli návštěvníci možnost vidět „vozový park“ krajského ředitelství, Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje a dynamickou ukázku zadržení pachatele, kterou předvedli policisté oddělení hlídkové služby Městského ředitelství policie Ostrava. Ve vestibulu pak mohli vyzkoušet svou zručnost při skládání Origami, ochutnat japonský čaj nebo sushi, zkrátka alespoň trochu „přičichnout“ k japonské kultuře.

Pořadatelem byl již tradičně oddíl AIKIDO Sportovního klubu policie Ostrava v čele s předsedou oddílu nprap. Ing. Kamilem Kozákem a jeho nejbližšími spolupracovníky. Významnou pomocí přispěli také kolegové ze školního policejního střediska ve Frýdku-Místku s vedoucím mjr. sbu_2015_03.jpgIng. Milanem Čechovským a policisté oddělení hlídkové služby Městského ředitelství policie Ostrava s vedoucím ppor. Bc. Jiřím Hubertem. Netřeba připomínat, že přípravě a organizaci věnovali velký díl svého volného času. Dlouholeté zkušenosti s přípravou tak náročné akce, které letos ještě předcházela série prezentací v rámci programu „Japonské dny v Ostravě“, byla opravdu znát.

Moderování se s šarmem a bezprostředností ujala moderátorka Českého rozhlasu Ostrava Kateřina Huberová. V bohatém programu se prezentovaly oddíly KARATE, JUDO, AIKIDO, TAMESHIWARI a TAOISTICKÉ TAI CHI. Vystupující předvedli své dovednosti s takovou vervou a nasazením, až se občas tajil dech. Z videoprojekce měli diváci možnost vidět sestřih úspěchů karatistů Filipa Saidla a Jakuba Debrecenyiho a také retrospektivu „Japonských dnů v Ostravě“. Dalším zpestřením programu bylo vystoupení Ivo Batouška, sólisty bubenické kapely JUMPING DRUMS, která svými rytmy rozpohybovala hlediště a ukázku průzkumu objektu za pomocí služebního psa.

sbu_2015_01.jpgVýtěžek akce byl již jedenáctým rokem poukázán na konto Nadace policistů a hasičů – vzájemná pomoc v tísni. K vybraným 22 000,- Kć přispěli nejen platící diváci, ale také vystupující včetně moderátorky, kteří se vzdali nároku na honorář. Předsedovi nadace policistů a hasičů panu PhDr. Ladislavu Šuterovi šek za hotovost vybranou na festivalu předal ředitel krajského ředitelství plk. Mgr. Tomáš Kužel společně s ředitelkou kanceláře ředitele Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje plk. Mgr. Radkou Damkovou a předsedou oddílu AIKIDO SKP Ostrava Ing. Kamilem Kozákem.

Přestože příprava festivalu je časově náročná a mnozí z těch, kteří ho pravidelně rok co rok organizují, jsou vytíženi nejen pracovně, ale také svou dobrovolnou instruktorskou činností v oddíle AIKIDO SKP Ostrava, předpokládáme, že pro ohromný ohlas se milovníci bojových umění z řad účinkujících, ale také z řad diváků, za rok setkají znovu.

Závěrem ještě dlužno připomenout, že akce by se nezdařila bez finanční a také jiné pomoci sponzorů (uvedených na plakátu propagující tuto akci), kteří významně přispěli a bez již zmíněné skutečnosti, že všichni účinkující se vzdali nároku na honorář.

por. Mgr. Daniela Vlčková
Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje
30. 9. 2015
 

vytisknout  e-mailem