Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Slavily nejen čarodějnice

LIBEREC - V průběhu noci zjištěno několik opilých řidičů 

Letošní čarodějnická noc proběhla na Liberecku poměrně klidně. Špatné skóre však mají řidiči. Čarodějnice s sebou přinesly hned několik dopravních nehod, když řidiči před jízdou asi trošku slavili.
V sobotu 30.4.2011 v 23,00 hodin havaroval v obci Jeřmanice 33-letý muž ze Železného Brodu. Muž řídil vozidlo značky Škoda Fábia ve směru od Liberce na Turnov. Z důvodu požitého alkoholu nezvládl řízení vozidla, v pravotočivé zatáčce dostal smyk, přejel do protisměru a střetl se s ocelovými svodidly na levé straně. Po nárazu bylo vozidlo odraženo a narazilo ještě do svodidel na pravé straně. Po střetu zůstalo vozidlo stát otočené ve směru zpět na Liberec. Opilý řidič chtěl v jízdě pokračovat, ale nakonec nikam daleko nedojel. Provedená dechová zkouška naměřila muži 1,86 promile alkoholu v krvi. Na vozidle a na svodidlech vznikla hmotná škoda ve výši 70 000 Kč.
V neděli 1.5.2011 v 0,30 hodin v obci Světlá pod Ještědem havaroval 20-letý muž z Liberce. Jel s vozidlem značky Škoda Felicia ve směru od Českého Dubu na Liberec. Z důvodu požití alkoholu nezvládl řízení vozidla, vyjel mimo komunikaci a spadl do příkopu. Při tomto ještě deformoval a vyvrátil svislou dopravní značku. Dechová zkouška přístrojem Drager ukázala, že muž má v krvi 2,28 promile alkoholu. Muž na místě havárie přišel nejen o vozidlo, které je zcela zničené, ale na delší dobu i o svůj řidičský průkaz.
Hlídka dopravní policie dohlížela na bezpečnou dopravu i následující den. V neděli 1.5. v 7,45 hodin zastavili policisté v Chrastavě v Žitavské ulici řidiče nákladního vozidla Liaz 111. Ani tento řidič neprošel s čistým štítem. Přestože řídil nákladní vozidlo, usedl za volant pod vlivem alkoholu. Přístroj Drager mu naměřil 1,44 promile alkoholu v krvi. Muž musel nákladní vozidlo na místě ponechat a zajistit si náhradního řidiče. Problémem pro něho bude, že delší dobu nebude mít řidičský průkaz, aby mohl s vozidlem jezdit.

por.Mgr.Ludmila Knopová
2.5.2011
tel. 724 179 464
email: tiskova.liberec@email.cz

vytisknout  e-mailem