Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Slánští policisté zadrželi zloděje

Odjel bez zaplacení od čerpací stanice. 

 
Včera ve před desátou hodinou dopolední vyhlásil operační důstojník všem policejním hlídkám pátrání po vozidle, jehož řidič ujel bez zaplacení od čerpací stanice ve Slaném. Policisté spatřili automobil odpovídající popisu podezřelého vozidla ve Slaném v ulici Lázeňská na křižovatce směrem na obec Velvary. Pronásledovali ho proto až do obce Vítov. Teprve na opětovnou výzvu řidič zastavil. Z místa řidiče vyskočil muž, který se dal na útěk. Ve vozidle zanechal svoji devatenáctiletou přítelkyni a její měsíční dítě. Hlídka pachatele pronásledovala po poli. Protože nereagoval na výzvy policistů, použili proti němu donucovací prostředek – varovný výstřel a následně výtečníka zajistili. Bylo zjištěno, že se jedná o třicetiletého recidivistu z Chomutovska. Dále policisté lustrací zjistili, že registrační značky na vozidle jsou ze dne 13.2.2013 v pátrání. V neposlední řadě bylo prokázáno, že muž je veden jako neřidič. Skutek je zpracováván ve zkráceném přípravném řízení a zadržený muž je podezřelý z trestného činu krádeže, za což mu hrozí až tři roky za mřížemi.
 
Další případy z policejní svodky:
 
Včera v ranních hodinách bylo oznámeno na linku 158, že v době od 12.2.2013 do 14.2.2013 došlo k vloupání do kamionu zn. Mercedes. Ten byl zaparkován v areálu firmy v obci Kamenné Žehrovice v ulici Karlovarská. Neznámý pachatel poškodil zámek dveří u řidiče a vnikl do kabiny automobilu. Ze které odcizil navigaci, notebook, měnič napětí a pět kusů tankovacích karet. Zde nalezenými klíči od nádrže si tuto odemkl a odcizil z vozidla 100 litrů nafty. Dále včera v ranních hodinách využil zcizené tankovací karty a načerpal téměř 180 litrů pohonných hmot. Celkem tak firmě způsobil škodu přes dvacet tisíc korun odcizením, řidiči byla způsobena škoda 10.000,- Kč taktéž na odcizených věcech a poškozením vozidla vznikla škoda čtyři tisíce korun.
 
V úterý v odpoledních hodinách došlo v katastru obce Slaný k vážné dopravní nehodě. Dvaapadesátiletý řidič Fordu Focus jedoucí ze směru od obce Dolín k obci Hobšovice, nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem, vlastnostem vozidla, stavu a povaze komunikace (námraza, vrstva ujetého sněhu bez chemického posypu), dopravně technickému stavu komunikace (zatáčka), kdy se při průjezdu levotočivou zatáčkou ve směru své jízdy dostal s vozidlem do smyku. S vozidlem přejel do protisměru, kde se přetočil o 180° a následně vjel s vozidlem vlevo mimo silnici, kde zadní částí vozidla narazil do vzrostlého ovocného stromu. V době nehody jela ve vozidle na zadním sedadle jeho dvaašedesátiletá manželka a na předním sedadle spolujezdce šestatřicetiletý muž. Ten byl z místa nehody převezen k vyšetření do nemocnice ve Slaném, kde bylo vyšetřením zjištěno, že tento při nehodě utrpěl vykloubení 3 a 4 obratle krční páteře, kdy s tímto zraněním byl transportován do FN Motol k neodkladné chirurgické operaci. Jak řidič, tak spolujedoucí žena odmítli na místě lékařské vyšetření. To vyhledali dodatečně, kdy jim byla na místo nehody přivolána RLP. Rozsah a povaha jejich zranění nebyla zjištěna, protože tyto osoby nedaly souhlas s vydáním lékařské zprávy. Technická závada, jako příčina dopravní nehody, nebyla na místě ohledáním zjištěna ani uplatněna. Ke zranění jiných osob nedošlo. U řidiče byla provedena dechová zkouška přístrojem Dräger s negativním výsledkem. Na vozidle zn. Ford vznikla při nehodě škoda ve výši cca 100.000,-Kč. Na ovocném stromě vznikla škoda ve výši cca 1.000,-Kč. Řidič je nyní podezřelý z přečinu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti, za což mu hrozí trest odnětí svobody až na čtyři léta.
 
nprap. Michaela Nováková
15.2.2013

vytisknout  e-mailem