Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Sladkému neodolal

LITOMĚŘICKO – Čelí trestnímu stíhání; Z auta sebral pneumatiky; Poničené vozidlo. 

Litoměřičtí policisté obvinili 23letého muže z Terezína z trestného činu krádeže. Dotyčný vstoupil v prodejní době do prodejny potravin v Litoměřicích s nekalými úmysly. Pod tričko si postupně uschoval 18 kusů čokolády a chtěl s nimi odejít z prodejny bez placení. Byl spatřen pracovnicí prodejny, která přivolala policisty. Recidivista svou kořist dobrovolně odevzdal a následně putoval na policejní služebnu pro sdělení obvinění. Tohoto jednání se dopustil i přes jemu známou skutečnost, že byl v posledních třech letech za stejný čin pravomocně odsouzen a potrestán. Protože nekradl poprvé, hrozí mu nyní až tříletý pobyt za mřížemi.

Poničené vozidlo

Úštěčtí policisté pátrají po totožnosti neznámého vandala, který v ulici Polské lidové armády poškodil vozidlo. Majitel nechal automobil zaparkovaný na ulici před domem. Když druhý den ráno přišel, čekalo na něj nemilé překvapení. Kdosi na laku karoserie vyryl nezjištěným předmětem rýhy. Na opravu bude muset majitel vydat nejméně 30 tisíc korun. Skutek je vyšetřován jako trestný čin poškození cizí věci.

Z auta zmizela kola

Krádeží kompletních kol z vozidla zaparkovaného na ulici před domem se zabývají litoměřičtí policisté. Pneumatiky i s disky v hodnotě 32 tisíc korun odcizil neznámý pachatel z vozidla tento týden pravděpodobně v nočních hodinách. Po neznámém pachateli policisté pátrají pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže, pátrají také po odcizených kolech.

Abychom předešli krádežím věcí z vozidel, doporučujeme: 

  • využívejte hlídaná parkoviště (hlídaná parkoviště, viditelná a frekventovaná místa ztěžují zlodějům vloupání)
  • nechávejte svá auta na osvětleném prostranství nebo na místě, na které je vidět
  • můžete využít pískovaní skel nebo bezpečnostní folii na okna vozu
  • můžete využít označení jednotlivých dílů auta speciálními prostředky, které jsou viditelné pouze při dopadu UV světla

    Pokud zjistíte, že Vám z vozidla byly odcizeny věci nebo byl vůz odcizen, vše oznamte Policii České republiky na linku 158, nebo přímo na služebnu v místě, kde k vloupání či krádeži došlo.

    Nikdy s vykradeným vozidlem nemanipulujte, mohli byste zničit případné stopy!

    Nebuďte lhostejní, pokud vidíte podezřelou osobu pohybující se mezi zaparkovanými vozidly, volejte Policii ČR. Příště může být ohrožen Váš majetek a něčí pomoc Vám přijde vhod!

    4. 3. 2022
    nprap.. Pavla Kofrová
    KŘP Ústeckého kraje

vytisknout  e-mailem