Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Šla si jen pro poštu

KROMĚŘÍŽSKO: Během deseti minut ji vykradli byt. 

V pátek dopoledne okolo desáté hodiny se do bytu devětaosmdesátileté ženy z Kroměříže vloupali dva muži. Využili okamžiku, kdy si paní šla do schránky v přízemí bytového domu vyzvednout poštu. Překonali uzamčené dveře a vnikli dovnitř. Byt poté prohledali, rozházeli při tom věci po zemi. V zásuvce sekretáře nalezli peněženku a obálku s penězi. Při krádeži však byli vyrušeni uživatelkou bytu. Starší paní se totiž během deseti minut vrátila. Dveře ale nemohla odemknout. Klíč se v zámku protáčel a dveře nešly otevřít. Najednou se prudce otevřely a z bytu vyběhli dva muži, kteří zamířili ke schodišti a pak utekli z domu ven. Seniorka následně zjistila, že přišla o více jak osm tisíc korun. Ihned zavolala na linku 158.
Zloději se tímto jednáním dopustili trestných činů krádež a porušování domovní svobody, za které jim v případě dopadení hrozí až tři roky vězení. Případem se nyní zabývají kroměřížští policisté.
V souvislosti s tímto skutkem pátráme po mužích snědé pleti ve věku okolo 20 až 25 let. Oba pachatelé jsou asi 180 centimetrů vysocí, statné svalnaté postavy. Mají černé krátce střižené vlasy. Na sobě měli tmavé oblečení.
 
17. září 2012, por. Mgr. Simona Kyšnerová

vytisknout  e-mailem