Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Skvělou práci odvedl služební pes Fantom, který dovedl policisty k pachateli

PRAHA VENKOV-ZÁPAD – Kriminalisté muže obvinili ze dvou trestných činů. 

Kriminalisté z Prahy západ obvinili sedmatřicetiletého muže ze dvou trestných činů týkajících se krádeže měděných okapových svodů ze střechy rodinného domu v obci Chrášťany. Do pátrání po neznámém pachateli navodili policisté i služebního psa, který je dovedl jak k odcizeným věcem, tak i k pachateli, který je měl odcizit.

Policisté z obvodního oddělení Hostivice společně se strážníky Městské policie Rudná obdrželi 14. ledna před půlnocí oznámení o krádeži okapových svodů ze střechy rodinného domu. Policisté zjistili, že v tu chvíli ještě neznámý pachatel v době od 23:30 do 23:45 hodin překonal oplocení zahrady u rodinného domu s uzamčenou bránou i brankou, vnikl na pozemek, kde ze střechy demontoval 3 kusy tři a půl metrových měděných okapových svodů v hodnotě asi 20 tisíc korun a odtáhl je neznámo kam. Na místo byl povolán kladenský psovod se svým čtyřnohým „kolegou“ Fantomem, který z místa napadeného objektu šel po stopě a dovedl policisty jak k odloženým okapům, tak i k pachateli, kterého již kontrolovali strážníci v Plzeňské ulici v Chrášťanech.

Policistům, potažmo policejnímu „maliňákovi“ Fantomovi, se tak podařilo do necelých dvou hodin po spáchání činu zadržet podezřelého muže, který byl následně převezen na policejní služebnu k dalším úkonům.

Komisař Služby kriminální policie a vyšetřování zahájil ještě téhož dne (15. ledna) trestní stíhání 37letého muže, kterého obvinil z přečinu porušování domovní svobody a zločinu krádež. Obviněný se výše uvedeného jednání dopustil i přes to, že byl již v posledních třech letech za majetkovou trestnou činnost odsouzen a navíc se jej dopustil v době nouzového stavu, za což mu hrozí v případě odsouzení trest odnětí svobody na dva roky až osm let.


por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Praha venkov-západ
19. ledna 2021

Odkazy do noveho okna

Psovod se svým Fantomem

Psovod se svým Fantomem 

Detailní náhled

Psovod se svým Fantomem

Psovod se svým Fantomem 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem