Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Skvělá spolupráce mezi Albánskou státní policií a Policií ČR.

Delegace dopravních policistů navštívila Albánii. 

V průběhu května a června v rámci výměny zkušeností a informací o technologických nástrojích, jako jsou tzv. chytrá vozidla, radary a další vybavení dopravní policie, a také s cílem co nejlépe zvládnout zvýšený provoz vzhledem k turistické sezóně 2022 navštívila policejní delegace dopravní policie ČR v čele s ředitelem Ředitelství služby dopravní policie PP ČR plukovníkem Jiřím Zlým albánskou policii.

Delegace dopravních policistů byla během návštěvy přijata také generálním ředitelem albánské státní policie Gledisem Nanem.

Ředitel Nano, zdůraznil, že spolupráce s Policií ČR je na velmi vysoké úrovni, a to i díky přispění styčného důstojníka Policie ČR v Tiraně Adriatika Shino.

Během návštěvy Tirany se delegace setkala s ředitelem ředitelství veřejné bezpečnosti státní policie Rebani Jaupim a s ředitelem dopravní policie Altinem Qatem.

Dopravní policisty doprovázel styčný důstojník Policie ČR v Tiraně Adriatik Shino.

Tato návštěva měla za cíl posílit spolupráci mezi oběma policejními složkami a také výměnu osvědčených postupů v zájmu zvýšení parametrů bezpečnosti silničního provozu.

Zástupci dopravní policie ČR s sebou přivezli nejmodernější techniku, která je v ČR používána k monitorování dopravy a řešení dopravních přestupků.

Policejní Krajské policejní ředitelství Lezha

Čeští dopravní policisté navštívili také krajské policejní ředitelství ve městě Lezha.

Na tomto setkání v Lezhe byla delegace přijata ředitelem krajského policejního ředitelství Lezha,  Vehbi BUSHATI a náčelníkem úseku dopravní policie Lezha, vrchním komisařem Altinem Mena.

Účelem této návštěvy bylo posílení spolupráce mezi oběma policejními složkami a také výměna osvědčených postupů v zájmu zvýšení parametrů bezpečnosti silničního provozu.

Policejní Krajské ředitelství Gjirokaster

V prostorách krajského ředitelství Gjirokastra se uskutečnilo jednání zástupců Ředitelství služby dopravní policie PP ČR s  představiteli odboru dopravní policie Gjirokastra.

Delegaci Policie ČR přijal ředitel DVP Gjirokastra Bledar Çeliku, a šéf odboru dopravní policie Ylli Kondi, který také vysoce ocenil spolupráci s českými protějšky.

Po jednání policisté ČR představili moderní logistické nástroje, které využívají k monitorování silničního provozu za účelem předcházení dopravním nehodám.

Prezentace techniky české dopravní policie se zúčastnil také velvyslanec ČR v Albánii pan Karel Urban a jeho zástupkyně paní Monika Kazdová.

kpt. Hana Rubášová
tisková mluvčí PP ČR
15. června 2022

vytisknout  e-mailem